Mercan Dede resim sergisi açtı

Güncelleme Tarihi:

Mercan Dede resim sergisi açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 09:57

Mercan Dede resim sergisi açtı

Haberin Devamı

DAHA çok müzisyen kimliği ile tanınan Mercan Dede'nin “Büyülü Çarklar" resim sergisi, Ekol Sanat Galerisi'nde açıldı.

Mercan Dede'nin 36 eseri 28 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, Mercan Dede'nin daha çok müzisyen olarak tanınmasının aksine resim eğitimi almış ancak kendi çabalarıyla  müziği öğrenerek önemli çalışmalara imza atmış bir sanatçı olduğunu söyledi.  Mehmet Baz, “Mercan Dede'nin eserlerini daha önce İstanbul Ekav Art'da gördüm. Koleksiyonumda kendisinin de eserleri yer alıyor. Mercan Dede'yi galerimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. “ dedi.

Aslen Bergama'lı olduğunu ve İzmir'de ilk kişisel sergisini Ekol Sanat Galerisi'nde açtığını belirten Mercan Dede ise “Böyle güzel bir galerinin bir parçası olmak çok önemli. Ekol Sanat Galerisi İstanbul'da bile nadiren görebileceğiniz galerilerden biri. İzmir'de resim sanatına farklı bir bakış açısı getirdi"  dedi.

Herkesin kendisini müzisyen olarak tanıdığını ifade eden Mercan Dede, “Ancak ben bir müzik eğitimi almadım. Tam aksine ben güzel sanatlar da resim ve fotoğrafçılık eğitimi aldım. Müziği alaylı tabir ettiğimiz şekilde kendi çabalarımla öğrendim. 'Büyülü Çarklar' adlı sergimizde tamamen yeni eserlerim yer alıyor. Resimlerim içerisinde çarklar, aynalar var. Resimlerimde kullandığım malzemelerin hepsi hayatımda anlamı olan şeyler. Büyülü Çarklar işlerini yaratırken dönüşüm ve devinim kavramlarından esinlendim. Yaşamın dönüşümü, insanın değişimi, semazenlerin dönmesi, karma gibi konuları birbirine bağlı bir etkileşim halinde ele alarak yaşamı büyülü çarklara benzetiyorum" dedi. Mercan Dede'nin 36 eserden oluşan “ Büyülü Çarklar" adlı sergisi, 28 Kasım'a kadar Ekol Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!