Meram ekolojik pazarı

İstanbul’un çeşitli semtlerinde haftanın belirli günleri ekolojik pazarlar kuruluyor.

Haberin Devamı

Bu pazarlarda sadece meyve sebze değil,  ballar ve reçeller satılıyor ve satılan bütün ürünler denetimden geçiyor.
Elbette ki bu pazarlar İstanbul ile sınırlı da değil. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği destek ve danışmanlığında, Konya İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü desteğiyle Meram’da yüzde yüz ekolojik semt pazarı ağustos ayı sonunda ilk kez kuruldu. Cumartesi günleri kurulacak olan pazarda sebze ve meyvenin yanı sıra zeytinyağı, et ve süt ürünleri ve diğer organik ürünler de tüketiciyle buluşacak.
Ürünlerin kontrolünü ise Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği yapacak.
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’ni ve Konya İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü’nü cesur girişimlerinden dolayı kutluyor ve darısı diğer kentlerimize diyorum.

Haberin Devamı

Havuçlu patates mezesi

Patatesleri bol suyla haşlayın. Süzüp soyduktan sonra derin bir kaba aktarın ve iyice ezerek püre haline getirin. Henüz sıcak haldeyken tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, soyulmuş havuçları rendeleyin, soğanı incecik yemeklik doğrayın. Sarmısakları soyup pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin. Zeytinyağı, soğan ve sarmısakları orta boy bir tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, yağ kızıp soğanlar kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Üzerine hemen havucu ilave edip 3-4 dakika, havuç hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurduktan sonra ocaktan alın. Hafifçe ılık hale gelmesini bekleyip yoğurtlu patatesle karıştırın. Tuzunu da kontrol edip kenarları yüksek bir kaba, kaşıkla bastırarak yayın. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
Bu mezeyi servise sunmanın bir başka yolu da karışımdan kaşıkla parçalar almak ve parçalara köfte şekli vermektir. Bu şekilde hazırlanan köfteler marul yaprakları serilmiş servis tabağına yerleştirilerek ikram edilebilir.

Malzeme listesi

-4-5 adet orta boy patates
-2 su bardağı yoğurt
-2 çay kaşığı tuz, karabiber
-1 çay kaşığı kimyon, kırmızı pul biber
-2 adet orta boy havuç
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-1 adet orta boy kuru soğan
-3 diş sarmısak
-Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları