Menderes Yolu yürüyüşü başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Menderes Yolu yürüyüşü başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:55

Menderes Yolu yürüyüşü başlıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Çal ve Güney belediyelerinin sponsorluğunda Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından 75 kilometreyi kapsayan Ulusal Menderes Yolu yürüyüşü yapılacak.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından onaylanan etkinlik için, kent merkezinden 80 ve Denizli dışından 320 kişilik kontenjan belirlenmesine rağmen çok sayıda talebin geldiği öğrenildi. 6- 9 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü'nde yaklaşık 75 kilometre yol yürünecek. İlk gün Çal İlçesi Bahadınlar Mahallesi'nden başlayıp, Apollon Lairbenos tapınağını görülerek devam edecek yürüyüş, son gün Gözler-Güney Şelalesi rotası yürünerek sonlanacak. Yürüyüşe sponsor olan Çal ve Güney Belediyeleri de, yolların temizlenmesi, yön levhalarının dikilmesi işlerini tamamlayarak yürüyüşe katılanlara lojistik destek sağlayacak.
Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü Koordinatörü avukat Ali Yollu, bu yıl yürüyüşün ilk kez yapılacağını belirterek, "Bu organizasyonda karşılıksız destekleriyle doğa sporu yapanlara katkıda bulunan ve dolayısıyla bölgelerinin tanınmasına yaptıkları katkıları için Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'a teşekkür ediyorum. Bu çalışma ile Denizli'nin turizm lokomotifine bir vagon daha eklediğimizi düşünüyorum" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!