Menajer Şehit: Tuncay para için gitmedi

Güncelleme Tarihi:

Menajer Şehit: Tuncay para için gitmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 15:58

Fenerbahçe'den Middlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı'nın menajeri Erdinç Şehit, milli futbolcunun İngiltere'ye transfer olmasında maddiyatın ön planda olmadığını söyledi.

Lig TV'de yayınlanan “Futbol Gündemi” programına telefonla bağlanan Erdinç Şehit, Tuncay'ın Middlesbrough'a gitmesinde maddiyatla bir ilgisinin olmadığını vurgulayarak, “Kendisi Premier Lig'de oynamak istedi” dedi.

Ekonominin bu transferde etkili olmadığını ifade eden menajer Şehit, “Mesele para meselesi değil. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da çok önemli bir teklif yaptı, ama Tuncay, Middlesbrough'da oynamak istediğini söyledi. Bu anlaşmanın ekonomik yanı yoktur. Yoksa Fenerbahçe de çok iyi ekonomik imkanlar sundu. Tuncay, 3 gün önceki görüşmede başkan Yıldırım'a Avrupa'ya gitmek istediğini iletmişti” diye konuştu.

Başka takımlardan da teklifler geldiğini vurgulayan menajer Şehit, “Manchester City ve Birmingham'dan da teklifler geldi. Ama Middlesbrough'un son dönemde çıkışı vardı. Tuncay bu takıma gitmek istedi. Middlesbrough transfer görüşmelerinde daha önce yoktu. Bir gecede çıktı. Bir gecede bitti olay” dedi.

Middlesbrough ile 4 yıllık sözleşme imzaladıklarını kaydeden Erdinç Şehit, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tuncay'ın serbest kalması halinde belli bir para ödeneceği şeklinde bir madde var, ancak bu konuda yazılan rakamlar yanlış. Bu rakam 10 milyon Pound'un üstünde. Tuncay'ın bugünlere gelmesinde Fenerbahçe'nin payı çok fazla. Gönlünde Fenerbahçe sevgisi çok başka yerdedir. 15 yaşından beri bugünlere gelmesinin planlarını yapmıştık. Fenerbahçeli Tuncay olarak İngiltere'de Türkiye'yi temsil edecek.”

Erdinç Şehit, Tuncay'ın transferi konusunda Beşiktaş ve Galatasaray ile görüştüğü yönünde çıkan haberlere de açıklık getirerek, “Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot ile telefonla görüştüm. Ne Kolot'un ofisine gittim, ne de başkan Yıldırım Demirören ile görüştüm. Tuncay'ın Fenerbahçe dışında Türkiye'de başka takımda oynamak istemediğini söyledim. Florya'ya gittim. Çünkü ben Hasan Kabze'nin de menajeriyim. Gelecek sezon sözleşmesi bitiyor. Adnan Sezgin ile görüştüm.”

Erdinç Şehit, Tuncay'ın sağlık kontrolüne girmek için gelecek hafta İngiltere'ye gideceğini sözlerini ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!