Melo

Güncelleme Tarihi:

Melo
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 09:45

Haberin Devamı

Bir Galatasaray geleneği

Galatasaray, yeni sezon öncesi önemli futbolcuları kadrosuna kattı, ancak taraftarın yolunu gözlediği Felipe Melo konusundaki belirsizlik bir türlü son bulmadı. Brezilyalı futbolcunun bu hafta içinde imza için İstanbul'a gelmesi beklenirken, dün gece Meo'nun menajerlik şirketinden gelen açıklama ise şok etkisi yarattı.

Sambacı'nın transferi tamamen çıkmaza girerken, Mayıs ayı sonundan itibaren yaşananlar da 'bir Galatasaray geleneği' yorumunu beraberinde getirdi. Zira sarı-kırmızılı kulüp, kiralık oyunculara sıcak bakmıyor. Neredeyse her sezon 'kiralık' politikasına başvuran G.Saray, iş bonservisi satın alma konusuna gelince , kendini geri çekiyor.

Felipe Melo'nun işi zor
Sarı-kırmızılılar, son 10 yıllık dönemde hiç bir kiralık oyuncusu ile yola devam etmedi. 2001-2002 sezonunda Claudio Taffarel'in boşluğunu doldurmak için Metz'ten bir yıllığına Faryd Mondragon'u kiralayan Cimbom, sezon sonunda Beşiktaş'ın da peşinde olduğu Kolombiyalı file bekçisini transfer etmişti. Galatasaray, Mondi'nin ardından formasını terleten 13 kiralık futbolcunun ise bonservisini almayı tercih etmedi. Bu isimler için kulüp kasasından 7.9 milyon euro kiralama bedeli çıktı.

Haberin Devamı

G.Saray'da bonservisi alınmayan kiralıklar
2010-2011: Emiliano Insua
2009-2010: Jo, Giovani dos Santos, Caner Erkin
2008-2009: Morgan de Sanctis
2007-2008: Ahmed Barusso
2006-2007: Tolga Seyhan
2004-2005: Hakan Yakın
2002-2003: Mehmet Polat, Abel Xavier, Sergio Almaguer, Christian Correa, Mohamed Adama Sarr

35 futbolcudan 4'ü kaldı
Aslında söz konusu tablo, Galatasaray özelinde bir durum değil. Nitekim Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon top koşturan 35 kiralık futbolcudan sadece 4'ü, forma giydikleri takımlarda kalmayı başardı. Melo'ya bir türlü imza attıramayan Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe, Yobo ve Ziegler'in bonservisini henüz almadı. Beşiktaş'ta ise Bebe, Edu ve Sidnei'yle yollar ayrıldı.

Orduspor, Bogdan Stancu'yu 2.5 milyon euroya renklerine bağladı. Kayserispor ise Sunderland'den kiraladığı Riveros'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. İstanbul Belediye'de Taner Yalçın ve Gaziantepspor'da Gilles Binya ile 'devam' dendi.

Süper Lig'de bonservisi alınmayan futbolcular
Felipe Melo (Galatasaray), Joseph Yobo (Fenerbahçe), Reto Ziegler (Fenerbahçe), Bebe (Beşiktaş), Edu (Beşiktaş), Sidnei (Beşiktaş), Anıl Dilaver (Samsunspor), Ekigho Ehiosun (Samsunspor), Aristide Bance (Samsunspor), Akaki Khubutia (Samsunspor), Yenal Tuncer (Samsunspor), Murat Ceylan (Samsunspor), Ertuğrul Taşkıran (Samsunspor), Tonia Tisdell (Mersin İdman Yurdu), İbrahim Kaş (Mersin İY), Barış Ataş (Mersin İY), İbrahim Ferdi Coşkun (Mersin İY), Joao Ribeiro (Orduspor), Eren Albayrak (Orduspor), Emre Özkan (Orduspor), Emmanuel Culio (Orduspor), Javito (Orduspor), Okan Alkan (Kayserispor), Peter Pekarik (Kayserispor) Marek Sapara (Gaziantepspor), İlhan Parlak (Karabükspor), Mehmet Batdal (Karabükspor), Ali Kuçik (Karabükspor), Akos Elek (Eskişehirspor), Morten Rasmussen (Sivasspor), Reto Ziegler (Fenerbahçe)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!