Melikgazi Belediyesi'nin projeleri ödüllendirildi 

Güncelleme Tarihi:

Melikgazi Belediyesinin projeleri ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 16:36

Melikgazi Belediyesi'nin projeleri ödüllendirildi 

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği’nin 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya bölge toplantısında belediye olarak yaptıkları restorasyon çalışmaları nedeniyle ödüllendirildiklerini söyledi.

Restorasyon çalışmaları ile Kayseri'de kültür ve sanatının gelecek nesillere aktırıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Antalya'da açılan YAPEX restorasyon “Kültür Buluşması" fuarında Melikgazi Belediyesince jüri özel ödülü alan eserlerin hem proje hem de maketlerinin sergilendiğini kaydetti. Sözlerini sürdüren Büyükkılıç şöyle konuştu:

"Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içersinde yer alan tarihi yapılara önem veriyoruz. Çünkü bu yapılar Kayseri’nin olduğu kadar Anadolu’nun bir kültür mirasıdır. Bu neden ile koruma planları oluşturuyor sonra da aslına uygun olarak onarıyoruz. Son olarak da günümüze kazandırarak hizmete sunuyoruz. 2016 yılında başlatılan çalışma ile bugüne kadar 16 eseri aslına uygun onararak hizmete sunduk. Gelecek kuşaklara örnek gösterilecek miras bırakıyoruz. Bu; uygulaması başarı ile tamamlanmış projelerimiz, Tarihi Kentler Birliğinin Adana toplantısında slaytlar eşliğinde anlatıldı ve örnek gösterildi. 4 proje ve çalışmamız jüri özel ödülü almıştı; fuarda bu eserlerin projesi ve maketleri sergilenmekte, slayt eşliğinde sunumu yapılmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!