Mehmet'e karşı her savunmacı zorlanır

Beşiktaş'a astronomik ücretler karşılığı transfer edilen Zapotocny ve Sivok ikilisinin uyumsuzluğunun sebebi nedir?

PEK uyumsuzluk yok aslında. Öyle bir takımla oynadılar ki Sivasspor çok iyi mücadele etti ve topu da çok iyi kullandı. Zaten bunları yapabilen bir takım Sivasspor. Rakibin bir de santrforu var Mehmet Yıldız diye. Ne yaparsan yap, top ondayken alamıyorsun. Zapotocny ve Sivok da onun karşısında çok zorlandı. Mehmet Yıldız'ın karşısında zorlanmayan yok zaten. İşin garip tarafı Mehmet Yıldız'ı büyük takımların düşünmemesi.

Her oyuncu hata yapar. Zapotocny, Sivasspor maçında yenilen golde başrolde. Ancak, bu maçtan önce çok iyi oynuyorlardı. Övgü alıyorlardı. Bu hatalar çoğalırsa o zaman kötü olur.

Mustafa Denizli'nin önemli bir lafı var, "Futbolcu sahada oynadığı oyundan zevk alacak" diye. Denizli, bunu yapıyor ve çok da iyi yapıyor. Futbolcu oynadığı zaman zevk alırsa, rahat olur, istediğini yapar, rakibine üstünlük sağlar. Bu da takımına fayda getirir. Denizli bunun için uğraşıyor. Ancak, bu her dakika hücum oynamak değildir. Savunma yaparken de toplu olarak yapacaksın.

Daha ikinci maç. Beşiktaş'ın büyük kaybı yok. Ligin zirvesinde. Uğur İnceman gibi bir oyuncusu var Denizli'nin elinde. Bana göre Cisse'den çok daha iyi bir oyuncu. Kazanılması, Beşiktaş'ın menfaatine olur. Hem top kullanıyor, hem de hücuma kalkan bir oyuncu. Savunması da var. Kadroya girerse, Beşiktaş'ın oyununu değiştirebilir.

Volkan umursamaz tavır içinde

 F.Bahçe ve A Milli Takım'da alternatifi olmayan Volkan Demirel'in, konsantrasyon eksikliğini neye bağlıyorsunuz?

VOLKAN
'ı anlamak çok güç. Fenerbahçe ve A Milli Takım kalesini koruyan bir file bekçisi bu kadar bariz hatalarla oynamaz. Oyunu takip etmiyor. Kalesinde nerede duracağını hala bilmiyor. Bursaspor maçında uzaktan iki gol yedi. O şutları kalesinde durduğu pozisyona göre çok rahat kurtarması gerekir.

Bu tip toplar aslında kalecilerin sevmediği toplardır. Havanın yağışlı olmasını da hesaba katacaktı. Ama, Volkan oyunda değil. Umursamaz bir tavır içinde. Bu tip toplar bir kaleciyi yıldız yapar ama maalesef F.Bahçe ağlarıyla buluşuyor. Sezon başından beri hep aynı tablo. Alternatifsizlik ona bu rahatlığı vermiyor bence.

Onun karakteriyle ilgili bu durum. Volkan F.Bahçe kalesini koruduğunun farkında değil ve hiçbir şeyi önemsemiyor. Acı olan bu.

Aragones, Kazım konusunda doğru

 Arsenal ve Bursaspor önünde Kazım'ı oynatmayan Aragones'in tercihi doğru mu?

BU
Aragones'in tercihidir. Kimine yanlış, kimine doğru gelir. Ancak, bu kadar disiplinsiz bir adamı oynatmaması da düşündürücüdür. Kazım, Fenerbahçe'ye hangi maçı kazandırdı? Hangi maçta ağırlığını koyarak kahraman oldu. Böyle futbolculuk olur mu? Kendi kendine düşünmesi lazım, "Ben ne yapıyorum" demeli. Acayip hareketler yapıyor, elleri hep havada, itiraz ediyor. En büyük hatası kaleye arkası dönük top alıyor. Açık oynayan bir oyuncu topu önüne alır. Bunun için de darbe yiyor, kendini çok hırpalıyor, topu kaybediyor.

Kazım ne yapmış da bu kadar senaryo yazıyor. Alex mi olmuş? Menajeri gelecekmiş, konuşacakmış. Gelsin, konuşsun. Amatör takım forması giymiyor. Üzerindeki Fenerbahçe forması. Böyle bir laubaliliği amatör kümede bile yapamazsın. Aragones'in, Kazım'ı oynatmaması bence doğru. Kazım'ın yokluğu takıma bir olumsuzluk yansıtmıyor. Vazgeçilmez olur da aranır. Böyle bir konumu da yok zaten.

Servet nerede?

 Trabzon ve Olympiakos maçlarında geçit vermeyen Galatasaray savunması, Eskişehir'de niye çöktü?

İKİ maçın stresinden bu üçüncü maçı hafife almış olabilirler. "Biz bu maçı nasıl olsa kazanırız" demişlerdir. Bu bir düşünce tabi ki. Ama, Galatasaray'ın yediği goller de inanılır gibi değil. Meira ön libero oynuyor. Emre Aşık stoper. Youla ilk golde ikisinin arasından sıyrılıyor, kalesinden çıkan De Sanctis'i de mağlup ederek golü atıyor. Diğer stoper Servet nerede? Hücuma gitti, orada kaldı. Orada kalacaksan, gitmeyeceksin. Her zaman eline top çarpıp, gol atamazsın. Ayrıca, ileride çok da etkili olan bir oyuncu değil. Servet, yüreğiyle oynuyor ama bulunması gereken yerde yok.

Youla aslında o golde topa dengesiz de vurdu. O topun normal şartlarda kalenin ortasından filelerle buluşması lazım. Kötü bir vuruş bile Galatasaray kalesiyle buluştu.

Böyle bir defans anlayışı UEFA Kupası'nda final hedefleyen bir takımda olmaz. Eskişehirspor maçında Galatasaray savunması tek kelimeyle çöktü. Kademeye giremediler, müdahale edemediler. Rakibi durup seyrettiler. Eskişehirspor etkili akınlar yaptı, karşılığını da aldı. Üç puan haklarıydı.

Yattara oyundan çıkmaz

 Trabzonspor'daki düşüş neden kaynaklandı?

GOL
atamama stresine girerlerse Trabzonspor böyle problemler yaşar. Zaten her takım yaşıyor. Mağlup duruma düştüler, çabaladılar ve beraberliği sağladılar. Ondan sonra da gol için yüklendiler ama olmadı. Eğer elinde Yattara gibi bir oyuncu varsa, onu oyundan çıkarmayacaksın. Bırak oynasın. Isaac'in da hiçbir şey yaptığı yok. O yüzden Yattara'dan faydalanmaya mecbursun. Bu tip neticeler alınır ama Trabzonspor bu sezon şampiyonluk yarışının içinde olur. Mühim olan da onlar için zaten bu yarışta varolmalarıdır.
Yazarın Tüm Yazıları