Mehmet Ali Erbil rakiplerini değerlendirdi:

Arto’ya ‘Bir hafta sonra gider’ Seda’ya ‘Şov kadın işi değil’

Haber öncesinde üç yarışma var. Mehmet Ali Erbil’in KazanMali’si (Star, 17.20), Arto’nun Çarkıfelek’i (atv, 17.00) ve Seda Sayan’ın Şans Kapısı (Kanal D, 16.15). Geçtiğimiz haftaya kadar Şans Kapısı da 17.00’de ekrana geliyordu.

Cuma günü bunlardan birine KazanMali’ye konuk olarak katıldım. Yayın öncesi Mehmet Ali Erbil’le odasında sohbet ediyoruz. Karşımızda televizyonlar açık. Bir ekranda Arto, diğerinde Seda Sayan canlı yayında. ‘Arto’yu nasıl buldun Çarkıfelek’te’ dedim.

Aynen şunu söyledi:

‘İlk programında Deniz Seki ve Emel Müftüoğlu’nun arkasından rahmetli dedi ve o kadar üzüldü ki... Ama bilmiyor ki Kuran’da yeri var, bir şeye çok üzülürsen aynısı bir hafta içinde başına gelir...’

Kahkahalar arasında Arto’ya bir hafta ömür biçen usta şovmen, Deniz Seki ve Emel Müftüoğlu’nun Çarkıfelek’ten gitmesini de normal buluyor.

Çünkü ona göre şov kadın işi değil! ‘O zaman Seda Sayan’ın da işi değil’ dedim...

‘Aynen öyle’ dedi, ekledi: ‘Amerika’yı yeniden keşfediyorlar. Yahu adamlar yurt dışında yıllardır bu şovları erkeklere sunduruyor. Elin İtalyan’ın aklına gelmez mi kadına sundurmak. Olmuyor işte. Kadınlar, işin şov yönünü yapamıyor’...

Seda Sayan’ın bu nedenle saat 16.00’ya alındığını söylüyordu ki, yayına geçtik.

Mehmet Ali Erbil’in performansına bir kez de canlı yayında tanık oldum.

Yıllar önce Flash TV’de tavuk yakalarken, ‘Sen bu ülkenin en iyi şovmenisin kendini harcama’ diye yazmıştım. Yıllar sonra ‘harcama’ işini çıkararak bir kez daha tekrar edeyim: Mehmet Ali Erbil, televizyonda bu ülkenin en büyük şovmenidir.

Canlı yayında elektriğini gözlerimle gördüm.

Peki canlı yayın sonrası Erbil’in yaptığı ilk iş ne? Onu da söyleyeyim. Erbil üzerinde sadece boxer’ıyla koltuğa uzanıyor ve iki masörü uzun uzadıya kendisine masaj yapıyor.

Bence fazlasıyla da hak ediyor.

İşte Erbil’in eleştirdiği rakip ve rakibeleriyle son rating durumu (ilk rakamlar rating, ikinci rakamlar izlenme paylarıdır)

13 Ekim Çarşamba

41. KazanMali 2.1 10.1

43. Çarkıfelek 1.9 9.5

48. Şans Kapısı 1.8 11.8

14 Ekim Perşembe

42. Şans Kapısı 1.8 14.1

48. Çarkıfelek 1.6 8.8

64. KazanMali 1.2 6.4

Bu da Yunanlı şarkıcı Natalia’yla beraber katıldığımız 15 Ekim Cuma’nın ratingleri...

Tüm izleyici

41. Şans Kapısı 2.4 12.8

42. KazanMali 2.4 8.4

50. Çarkıfelek 2.0 7.5

AB Grubu

30. KazanMali 2.8 11.8

46. Şans Kapısı 1.6 10.3

66. Çarkıfelek 1.3 5.9

Beyaz Hoca’yı tek geçerim

Ekrandaki en favori isimlerimin başında gelir Zekeriya Beyaz Hoca. İnanılmaz komik, inanılmaz eğlenceli geliyor bana.

Bir din adamı bu kadar mı ‘aykırı’ olur!

Ramazan geldi ya şu sıralar hangi kanalı açsak karşımızda.

Son olarak Beyaz Hoca’yı yemek programında da gördüm... Özel Tatlar (CINE5, 16.00) programında Ayumi’ye, ‘Ayımi’ deyip duruyordu. Japon oyuncu da, ‘Ayımi değil, Ayumi... Urfa’nın U’suyla’ deyince koptum.

Aynı gece Objektif’te Şafak Sezer ve Sadettin Teksoy’la muhabbeti, telefondaki Bülent Ersoy ve Hıncal Uluç taklitleriyle sohbeti de en iyi şov programından daha iyiydi.

Son olarak cumartesi gecesi Zaga’ya da katıldı ki, ‘bir din adamının televizyon yolculuğu’ konseptini taçlandırmış oldu.

Tek kelimeyle muhteşemdi, üniversite öğrencileriyle çok eğlenceli programa imza attı, performansıyla Bayülgen’i bile gölgede bıraktı.

Yıllar önce, kutuplarda bile kurban kesileceğini söyleyip, ‘Deve ya da koyuna gerek yok, büyükçe bir balık da kesilebilir’ dediği günden beri kendisini takip ederim.

Yemek programından talk show’a koşan bir din adamı.

Bayılıyorum bu Türk televizyonlarına!

TV bombaları

Mor Ötesi

Eğlenmek ve musiki insanın ruhunda vardır. Bu mor ötesi de olur, mavi ötesi de olur.

Zekeriya Beyaz

(Mor ve Ötesi’yle birlikte katıldığı Zaga’da)


TV bombaları

Bu hoca sevilmez mi?

Zekeriya Beyaz: Sayın Bayülgen 90 milyon verirse, bir ay oruç tutmuş sayılır. Bunu fakirlere ya da öğrencilere vermesi lazım.

Stüdyodaki öğrenciler: Oleeeeeyyy!!!
Yazarın Tüm Yazıları