Medikal cilt bakımı Afa peeling

Dünyada, yaşlanmaya direnen günümüz kadınına neştersiz bir gençleşme iksiri olarak tanımlanıyorlar.

Yeni geliştirilen dermakozmetik ürün grubu afa’lar; kırışıklıkların giderilmesini sağlıyor, yeni kırışıkların oluşmasını engelliyor ve cilt lekelerini tedavi ediyor.

imdilerde yeni bir uygulama, yılların birer kanıtı olarak yüzünde beliren çizgilere meydan okuyan kadınların dikkatini çekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar bu yeni geliştirilmiş dermakozmetik ürün grubu afa’larla uygulanan peeling yönteminin, ciltte çok güçlü anti-aging etki yarattığını belirtti. Afa peeling sisteminde, altı seans sonunda ciltteki kırışıklıkların azaldığını ve lekelerin tedavi edilebildiğini vurgulayan Dündar, medikal cilt bakımında etkili seçenekle ilgili bilgiler verdi:

Afa nedir?

- Afa, çok yeni geliştirilmiş dermatokozmetik ürün grubu. Cildi yaşlanmaya karşı koruyor ve yaşlılık belirtilerini geriletiyor. Çeşitli nedenlere bağlı gelişen cilt lekelerinin ve akne vulgaris’in tedavisinde gerek tek başına gerekse mevcut tedaviye destek olarak kullanılabiliyor.

Ciltte nasıl bir etki bırakıyor?

Çok güçlü anti-aging etki yaratıyor, cildi yenileyip, kırışıklıkları azaltıyor, cilde yoğun nem tutucu etki sağlıyor, etkileri hızlı, cilt üzerindeki soyucu etkileri güçlü, cilt lekelerinde üstün terapötik etki sağlıyor.

Herhangi bir yan etkisi var mı?

- En hassas ciltlerde dahi güvenle kullanılıyor. Güneş hassasiyeti de yaratmıyor.

En sağlıklı sonucu alabilmek için afa-peeling sistemi nasıl uygulanmalı?

- Bir uzman gözetiminde başlayan ve daha sonra yine uzmanın önerdiği ev ürünleriyle devam eden peeling sisteminde hedeflenen sonucun alınması için şu kurallara uyulmasında fayda var. En az 6 kez jel seansı uygulanması gerekiyor. Seanslar haftada bir ya da iki haftada bir kez uygulanmalı. 6 seanslık kür tamamlandığında, hastalar ev programına kaydırılarak, uzmanın önereceği ev ürünleri ile tedavisine kendi kendine devam edebiliyor. 6 kürlük muayenehane uygulaması 6 ayda bir tekrarlanabiliyor.

Fazla yağlardan kurtulmanın en kolay yolu

Bikini sezonu için kışın aldığınız kilolarınızdan kurtulmak istiyorsunuz. Sorun yok! Size şikayetçi olduğunuz yağlarınızdan nasıl kurtulacağınızın ipuçlarını veriyoruz.

Dünya giderek şişmanlıyor. Çünkü biz her ne kadar kaçmaya çalışsak da yağlar sosislerin, peynirlerin, sosların, hazır gıdaların ve çikolataların içine saklanmış oluyorlar. Bildiğiniz gibi yağlar şişmanlamanın en önemli nedenlerinden biri. Vücudun ihtiyaç duymadığı besinler anında depolara yani karın bölgesine, kalçalara, popoya ve üst bacaklara yerleşiyor. Radikal zayıflama yöntemleri ise uzun vadede gerçekten de pek yardımcı olmuyor. En iyisi yeme alışkanlığınızı yeniden masaya yatırmak ve ağzınızı sulandıran ama sonuçları felaket olabilecek bir takım besin gruplarından uzaklaşmak. Göreceksiniz, fazla kilolarınız tıpkı güneşte eriyen tereyağı gibi erimeye başlayacak.

ALIŞVERİŞTE...

1-
Alışverişe hep tok karınla çıkın. Mideniz guruldadığında normal şartlarda alacağınızın hem fazlasını hem de daha yağ içerenlerini alacağınızı garanti ediyoruz.

2- Ürünlerin ambalajlarında yazan "light" ya da "diyet" emareleri sizi korumaz. Genellikle bu ürünler yağlı olanlarından sadece bir miktar azdır.

3- Kaymaklı yoğurt yerine yağsız yoğurtlar kullanın.

4- Salam ya da sosisler saklı yağlar için inanılmaz bir kaynaktır. Onun yerine tavuk ya da hindi göğsü, haşlanmış et tercih edin.

5- Et alırken de az yağlı parçalara yönelin. Şnitzel ya da fileto özellikle derisiz piliç göğsü diyet sırasında ideal.

6- Balıkta da som, turna ve alabalık gibi seçenekleri tercih edin.

YEMEK YAPARKEN...

1-
Kızartma ya da pişirme sırasında kapaklı tava, vog, düdüklü tencere, ızgara ya da güveç kullanın.

2- Sıvı yağı ya da margarini ya tartın ya da bir yemek kaşığıyla ölçün; 1 yemek kaşığı sıvı yağ 10 gr. yağ demek.

3- Yemeklerde ya da salatalarda kullanacağınız baharat, ot ya da limon yemeğinize aroma katacaktır.

MASADA...

1-
Margarini ekmeğinize çok ince sürmeye gayret edin. Sosisli ve peynirli ekmeklerden artık vazgeçme zamanı.

2- Özellikle jambonların yağlı kenarlarını kesin.

3- Alkolü ölçülü için. Şarap ve bira her ne kadar yağ içermese de vücutta yağ oluşumunu destekliyorlar ve iştahı açıyorlar.

RESTORANDA...

1-
Açık büfelerden ve büyük porsiyon mönülerden kesinlikle uzak durun.

2- Yemekten önce servis edilen ekmek ve tereyağını kabul etmeyin.

3- İtalyan, Türk ya da Fransız... Izgara et ya da balık, sebze ya da salata, pirinç ya da patates arasında seçim yapın.

4- Japonların mükemmel buluşu sushi’yi her varyasyonuyla yiyebilirsiniz.

5- Salata özellikle diyet döneminde ideal bir yemek. Ama lütfen içinde sos, peynir ya da et olmamasına dikkat edin.

6- Kremalı çorbaları ısmarlamamanızı öneriyoruz.

7- Yemek sonrasında ağır tatlılar yerine sorbe ya da meyve salatası sipariş edin.

Afa’ların kullanıldığı alanlar

Güneş, yaşlılık ve hamilelik gibi nedenlere bağlı oluşan cilt lekelerine karşı koruyucu, tedaviyi destekleyici etkisi var.

Kırışıklıkların giderilmesini sağlıyor, yeni kırışıklıkların oluşmalarını engelliyor.

Akne tedavisi sonrası oluşmuş izlerin tedavisinde etkili.

Cildin yenilenmesi, daha sağlıklı ve canlı görünüme ulaşmasını sağlayan genel cilt bakımında anti-aging etkileri nedeniyle öneriliyor.

Peeling programı öncesi dikkat edilmesi gereken noktalar

Uygulamadan bir önceki gece hasta, AFA Gel ve/veya Retinoik asit gibi soyucu ürün kullanmamalı.

Erkekler işlemden hemen önce tıraş olmamalı.

Kadınlar son bir hafta içinde tüy dökücü işlem uygulamamalı.

Neden sigara içiyoruz

Toplu alanlarda sigara kullanımının kanunen zorlaştırılması, sigarayı bırakma sürecinde sanıldığı kadar da etkili olamıyor. Psikolog Reyan Kanyas’a göre herkes sigarayı bırakabilir.

Sigarayı bırakma evresinde işe yarayacak 9 öneri

Sigara bırakıldığında ilk günler çok önemlidir. Eğer sigara bir hekimin süpervizörlüğünde bırakılıyorsa ilk iki hafta düzenli görüşme ve sonra 1, 3, 6 ve 12. aylarda görüşmek faydalıdır.

Görüşmelerde sigarayı bırakmış kalma durumu, motivasyonun sürekliliği, yeniden başlama (relaps) eğilimi değerlendirilir.

Sigaraya yeniden başlama eğilimleri, sigara içmenin bırakıldığı ilk haftalar içinde olmaktadır. Bırakan kişi ilk iki kontrolüne kadar sigara içmemişse bırakmış kalma olasılığı yüksektir.

Ancak yeniden başlamalar başarısızlık olarak değerlendirilmemeli ve yeniden bırakma yönünde kişi motive edilmelidir.

Sigarayı azaltarak bırakanların yeniden başlama ihtimali bir anda keserek bırakanlara göre daha çoktur.

Sigara bırakıldığında ilk günler 3-5 dakika süren sigara isteği dalgaları sıklıkla gelecektir. Bu dalgaların kişinin sigara içme alışkanlıklarına göre önceden de fark edilebilecek zaman ve durumlarda gelmesi, bırakma açısından kolaylık sağlar. Kişi, sigaranın zararlarına yoğunlaşarak veya bir arkadaşı ile sohbet ederek bu dalgayı atlatabilir.

Aynı zamanda sigarayı bırakan kişi için el alışkanlığının yerini alacak başka el ve ağız alışkanlıkları oluşturulur. İlk günler sigara içilen sosyal ortamlardan uzak kalarak 3-5 dakikalık dalgaların gelme sıklığının azaltılmasına çalışılır.

Bol sıvı gıda ve meyve tüketilerek hemen ağız alışkanlıkları değiştirilir hem de sağlıklı beslenilerek kilo alınmasının önüne geçilir.

Egzersize başlamak sigara bırakma sırasında görülen fazla yemenin getireceği fazla kilolar ve motivasyon açısından faydalıdır.

ÜRÜN MARKET

Yapılandırıcı seriyle saçlarda devrim

Valmont, anti-aging uzmanlığının ardından şimdi de saç ve saç derisi bakımına yöneliyor. Zayıflamış ve yıpranmış saçlara karşı geliştirdiği 5 farklı ürünüyle "Valmont Hair Repair" saçı kökten uca güçlendirip canlandırıyor. Saça sağlık, parlaklık ve dolgunluk kazandırıyor. Hair repair serisi; onarıcı yağ, yenileyici temizleyici, yapılandırıcı maske, saç ve saç derisi düzenleyici bakım kürü ve geliştirilmiş serumdan oluşuyor.
Yazarın Tüm Yazıları