Medeni bir sanal buluşma alanı

İnternet’teki Türkçe içerik çığ gibi büyüyor. Her konuda içeriğe kavuşmak dışında, iletişim ve paylaşım için de oldukça cazip siteler mevcut.

Haberin Devamı

Kısa bir süre içinde üye sayısı 500 bini aşan Gayet.net adlı site, kendi yarattığı “buluşum teknolojileri” ifadesiyle birlikte anılıyor. İnternet üzerinden üyelerini buluşturan Gayet.net, testleriyle de birbirinden ilginç konularda nabız yokluyor. Kadın üyelerinin çoğunlukta olmasıyla da farklı bir konumda duran site, seçkin ve eğlenceli bir görüntü çiziyor.

Yayın süresine bakınca son derece genç bir site olmasına rağmen üye sayısı 500 bini geçen yeni buluşma noktası Gayet.net, üyelerine medeni bir ortamda iyi vakit geçirme imkânı sunuyor. Gayet.net ilgi çekici her türlü konuda yaptığı testler, üyelerine sunduğu e.günlük tutma, fotoğraf ekleyip albüm oluşturma, arkadaş ve arkadaş grubu oluşturma seçenekleriyle, bilinen “tanışma” kavramına yeni bir boyut kazandırıyor.

Haberin Devamı

Yeni arkadaşlar edinmek, eğlenceli vakit geçirmek, ilginç konulardaki testleri çözüp yeni şeyler öğrenmek isteyenler için bu site iyi bir seçenek olabilir. Gayet.net’e üye olmak, iyi niyetli insanlar için çok kolay ama diğerleri için aynı şeyi söylemek zor. Profil dolduranlar, siteye üye olmak ve sitede kalabilmek için önce editörlerin onayından geçiyor, sonra da birbirlerine oy veriyor. Kendisine bir arkadaş grubu oluşturamayan ve yeterince olumlu oy alamayanlar siteden atılıyor.

“Bu kadar insan varken, aradığımı nasıl bulacağım” kaygısı taşıyanlar üzülmesin: Sistem, Gayet.net’e üye olurken oluşturduğunuz profile bakarak üyeler arasında karşılaştırma yapıyor ve size en uygun üyeleri sizinle buluşturuyor.

Gayet.net’in Arkadaş Listeleri size gösterilen ilgiyi tüm ayrıntılarıyla takip ediyor ve gerçek hayatta öğrenemeyeceğiniz bilgileri anında alıyorsunuz: Kim size baktı, kim sizi beğendi, hatta kim size hayran kaldı, kimlerle sohbet edebilirsiniz... Eğer size ilgi göstermesinden hoşlanmadığınız birileri varsa, onları hemen yasaklayabiliyor, hatta dilerseniz bir daha hiç görmüyorsunuz.

Bu “koruyucu kalkanlar” sayesinde Gayet.net, üyelerinin yaklaşık %55’i kadınlardan oluşan tek arkadaşlık sitesi olma unvanını doğal olarak kazanıyor.

Haberin Devamı

 

Güldürürken düşündüren testler

Test deyip geçmeyin, bu testler kişiliğinizi ele veriyor. Kamuoyu yoklamalarının ortalama 1.500 kişiyle yapıldığı ülkemizde Gayet.net’in vasat testlerini 4-5 bin kişi çözüyor. Test konuları ve sonuçları da birbirinden ilginç. Örneğin “Ne tür bir çikolatasınız?” testinin sonucunda “fındıklı” da çıkabilirsiniz “bitter” de. “Bilgisayardan ne kadar anlıyorsunuz?” testinde “mouse teknisyeni” çıkanlar şaşırmasın. World of Warcraft’a ne kadar bağımlısınız, kıskanç mısınız, şımarık mı, Zekeriya Beyaz’ı ne kadar seviyorsunuz, ne kadar mobilsiniz, hangi yılların insanısınız, Spike Lee’den hareketle sinemaya bakışınız ne, peki ya zekânız? Hepsinin cevabı Gayet.net’te.

Haberin Devamı

Gayet.net, kullanıcılarını son dönemin en popüler uygulamalarından biri olan e.günlüklerden (blog) de mahrum bırakmıyor. e.günlük yazanların sayısı, ne kadar çok insanın kendini anlatmak istediğini ortaya koyuyor.

Yazarın Tüm Yazıları