Meclis Başkanlığı Seçimi

Güncelleme Tarihi:

Meclis Başkanlığı Seçimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 23:21

MHP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ İBRAHİM KÜRŞAT TUNA MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRDİ.

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, TBMM Başkanlık seçimini değerlendirdi.
TBMM’nin 26. Başkanı, yapılan dördüncü tur oylama işleminin ardından belirlendi. Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü turunda 258 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM’nin yeni başkanı seçildi. MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, seçim sonucunu değerlendirdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin çatı aday olarak MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak gösterdiğini ve MHP’nin de İhsanoğlu’nu desteklediğini hatırlatan Tuna, “MHP İstanbul Milletvekilimiz Ekmeleddin İhsanoğlu hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin önerisi Partimizin desteği ile ortak aday olarak gösterilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada ise AKP’nin adayı karşısında Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde uzlaşma sağlanabilir ve Meclis Başkanı muhalefet partilerinin belirlediği bir aday üzerinden olabilirdi. Sayın İhsanoğlu, AKP içerisinden de oy alabilecek bir adaydı. Ne yazık ki bu uzlaşı sağlanamadı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizde adayımız olan Sayın İhsanoğlu’nun arkasında son tura kadar sağlam bir şekilde durduk” dedi.
Tuna, “CHP ısrarla kendi adayları Deniz Baykal’ı seçtirmek istemiştir. Tüm bunlar olmadı diye şimdi kalkıp ‘AKP’nin önü açıldı’ demek çok da sağlıklı bir değerlendirme değildir diye düşünüyorum. Kimseye destek vermeyerek adayımızın arkasında durma iradesini gösterdik. Birilerinin isteği ile siyaset yapılmaz, olmaz. Milletin menfaatlerini en iyi şekilde kendi ilkelerimiz içerisinde değerlendirerek hareket ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!