Mavi Tünel çiftçilerin yüzünü güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Mavi Tünel çiftçilerin yüzünü güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 12:15

Mavi Tünel çiftçilerin yüzünü güldürdü

Haberin Devamı

 KONYA,(DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hizmete açılan ve GAP’tan sonra ülkemizin en büyük sulama projesi olan Mavi Tünel ile hem bölgedeki çiftçilerin yüzü güldü hem de milli ekonomiye dev katkı sağlandı.
Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve 23 Aralık 2011 tarihinde açılışı gerçekleştirilen tesis ile Göksu Nehri’nden Akdenize dökülen sular baraj ve tüneller vasıtasıyla Konya Ovası’na aktarılmaya başlandı. 115 metre yüksekliğinde ve 205 milyon metreküp depolama hacmine sahip olan Bağbaşı Barajı’ndaki su, Mavi Tünel vasıtasıyla Konya Ovası’ndaki zirai arazilere verildi.
İşletmeye açıldığı günden bu yana Konya Ovası’nın münbit topraklarına 160 milyon metreküp sulama suyu sağlayan Mavi Tünel milli ekonomiye 53 milyon TL katkı sağlamış oldu.
Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, GAP’tan sonra ülkemizin en büyük sulama projesinin KOP olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Mavi Tünel’in su kaynağı olan Bağbaşı Barajı’nda 2012 yılının sonunda su tutmaya başlamıştık. O günden bu yana Konya Ovası’na can veren bu projeyle 160 milyon metreküp su bölgedeki zirai arazilerimizle buluştu ve ekonomimize günümüz fiyatlarıyla 53 milyon TL tutarında bir katkı sağladı. Bu proje bundan sonra da çiftçimize ve bölgemize hizmet etmeye devam edecek ve aynı topraklardan çok daha fazla gelir elde edilecek. Yaptığımız yatırımların meyvesini alıyor olmak bizleri ziyadesiyle gururlandırıyor.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!