Matrix’ten Testere’ye Hollywood Antares’te

Güncelleme Tarihi:

Matrix’ten Testere’ye Hollywood Antares’te
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 00:00

Hollywood’un unutulmaz filmlerinde rol alan oyuncuların giydiği kostümler ile kullanılan aksesuarlar 13 Temmuz’a kadar Antares’te sergilenecek.

BABA, Döğüş Klübü, Matrix, Testere, Rocky gibi Hoollywood’un unutulmaz filmlerinde rol alan oyuncuların giydiği kostümler ile bu filmlerde kullanılan çeşitli materyaller Antares Alışveriş ve Yaşam Merkez’inde açılan "Hollywood Sergisi"nde sinema tutkunlarının beğenisine sunuldu.

13 Temmuz tarihine kadar sürecek sergide, "Döğüş Klübü" filminin başrol oyuncusu Brad Pitt’in giydiği bordo, mavi ve gri renkteki üç pantolon ile kürk de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen sineme dergilerinden "Empire", tüm zamanların en iyi giyinen film karakteri olarak Pitt’in Döğüş Klübünde giydiği kostümleri seçmişti.

Spears de sergide

Sergide, "Baba" filminde Marlon Brando’nun giydiği kahverengi palto ve yine aynı renkteki fötr şapkanın yanı sıra "Rocky" filminde Sylvester Stallone’nin giydiği gri eşofman takım, "Forrest Gump" filminde Tom Hanks’in çocukluğunu canlandıran küçük oyuncunun giydiği protez ayakkabılar, "John Malkovich Olmak" filminde kullanılan iki ayrı maske, "Matrix" filminde Keanu Reeves’in canlandırdığı Neo karakterinin giydiği siyah mont ve ucu dikenli mızrak da sergide dikkat çeken malzemeler arasında yer alıyor.

Sergide ayrıca ünlü "Testere" filminde Jigsaw’ın giydiği kanlı tişört ile şort, aynı filmde Amanda karakterinin giydiği yeşil pijama, tişört ve kayıt cihazının yanı sıra Amanda’nın şırınga dolu havuza düştüğünde koluna batan şırıngaları gösteren takma kol ve şırıngalar da sergide yer alan parçalar arasında. Yine Testere filminde kullanılan iki ayrı testereyi de sergide görmek mümkün.

Son zamanlarda dünya kamuoyunda skandallarıyla kendinden söz ettiren Amerikalı şarkıcı Britney Spears’ın "Austin Powers in Gold Member" filminde giydiği siyah deri büstiyerin yanı sıra, Pink Floy’un "Duvar" filminde kullanılan iki ayrı maske, "Amerikan Pastası" filminde Jim karakterinin bir partide giydiği kahverengi kanvans pantolon, gri tişört ve mavi desenli kısa kollu gömlek de serginin orijinal parçaları arasında yer bulunuyor.

Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi ve serginin sahibi Özgür Çift, Hoollywood filmleri ile ilgili materyal toplamaya çocukken başladığını anlattı. Önce sevdiği filmlerdeki karakterlerin oyuncaklarını ve heykellerini toplamakla bu tutkusunun başladığını, ilk orijinal film materyallerinin ise "Örümcek Adam" filmine ait olduğunu belirten Çift, ancak bu materyalleri koleksiyonun genişletmek için elden çıkarmak zorunda kaldığını anlattı.

650 kostüm ve aksesuar

Ankara’daki sergide çeşitli filmlerde kullanılan toplam 67 kostüm ve aksesuarı sergilendiğini belirten Çift, halen elinde yaklaşık 650 kostüm ve aksesuar bulunduğunu kaydetti. Sergisini daha önce İstanbul Meydan, Gaziantep, Adana ve Konya’da da tekrarladığını belirten Çift, her sergide farklı materyaller kullandığını bir sergide yer alan materyallerin tümünü takip eden sergide bulmanın mümkün olmadığını bildirdi. Çift, son sergiyi yine İstanbul’da açacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!