Massa, seneye Williams'ta yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Massa, seneye Williamsta yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 14:06

Formula 1 takımlarından Williams-Renault 2014 sezonu için Ferrari'den sezon sonunda ayrılacak Brezilyalı sürücü Felipe Massa ile anlaştıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Formula 1 takımlarından Williams-Renault, 2014 sezonu için Ferrari'den sezon sonunda ayrılacak Brezilyalı sürücü Felipe Massa ile anlaştıklarını açıkladı.

Williams'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 32 yaşındaki Brezilyalı pilot, 2014 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Williams'ın otomobilinin direksiyonuna geçecek. Massa, 2014'te, bu sezon takımda yer alan Venezuelalı Pastor Maldonado'nun yerine Fin pilot Valtteri Bottas'ın partneri olacak.

Takım kurucusu ve direktörü Sir Frank Williams, Felipe Massa'nın, yeni sezonda Renault yerine Mercedes motorlarını kullanacak Williams ailesine katılmasından dolayı çok memnun olduğunu belirterek, "Felipe, sıradışı bir yetenek ve gerçek bir savaşçı. Ayrıca hikayemizin yeni bölümüne başlarken takıma büyük tecrübe getirecek" ifadesini kullandı.

Massa ise Williams'ın, şampiyonadaki en başarılı ve önemli takımlardan biri olduğunu söyleyerek, "Çocukken Williams, Ferrari ya da McLaren'de yarışabilmenin hayalini kurardım. Ferrari'den sonra bir diğer spor ikonum Williams ile anlaştığım için çok memnunum. Umarım tecrübemle büyük kural değişikliklerinin olacağı zorlu 2014 sezonunda ilerleme kaydetmeye çalışan takıma yardımcı olabilirim" dedi.

12 yıllık Formula 1 kariyerine, 2002 sezonunda Sauber takımıyla adım atan Massa, burada sergilediği performansla Ferrari'nin dikkatini çekti ve 2006'da İtalyan takımının yolunu tuttu. Ferrari'deki ilk sezonunda pilotlar klasmanını 3'üncü bitiren Massa, 2008 yılında şampiyonluğa çok yaklaştı. Massa, McLaren-Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ile verdiği zirve mücadelesini, yalnızca bir puan farkla kaybetti.

Formula 1 kariyeri boyunca 191 yarışa katılan Massa, 11 kez kürsünün en üst basamağına çıktı. 36 kez podyumda yer alan Brezilyalı sürücü, bu sezon pilotlar klasmanında 106 puanla 8'inci sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!