Marsyas Festivali sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Marsyas Festivali sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 15:55

Marsyas Festivali sona erdi

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde düzenlenen 8'inci Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve Müzik Festivali sona erdi.

Dinar Belediyesi tarafından düzenlenen Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve Müzik Festivali kapsamında organize edilen açık hava konserleri havanın yağışlı olması nedeniyle İYAŞ ve Park Ala konferans salonlarına alındı. Festivalin ilk günü açılış programı sonrasında resim, seramik ve fotoğraf sergileri gezildi.

Belediye Başkanı Saffet Acar "8'incisini düzenlediğimiz, Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali konserler, paneller, sergi ve sempozyumlar ile dolu dolu geçti. Dinar bugün dünyada ilk müzik yarışmasının yapıldığı yer olarak resmi belgelere geçmiştir. Bu öncelikle medeniyetler bölgesi Anadolu'muz için azımsanmayacak kadar büyük bir başarıdır, bu olgunun Dinar'da olması ise bizler için apayrı bir gurur kaynağıdır" dedi.

Festivalde Dinar Belediye Bandosu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rock Grubu, Destar Tasavvuf ve Çetin Akdeniz birer konser verdi.

Dinar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda ise Müzik Bilimi Gözüyle Geçmişten Günümüze Anadolu'nun Nefesli Sazları adlı panel ve Dinar Bölgesi ve Araştırmaları adlı sempozyum düzenlendi. Bizim Mahalle adlı belgesel sunumu yapıldı.

Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve Müzik Festivali'nde ayrıca Dinarlı öğrenciler flüt konseri, Zen-Elhan Bayanlar Topluluğu Konseri, Ali Kurtuluş Şaylı Anadolu Rock konseri, Anadolu'dan Üfleme Sazlar konseri, Grup Mecaz konseri, İnanç Menekşe konseri, Efecan Şengül THM konseri, Dinarlı Aşık Kul Mercan konseri de yapıldı. Festival Umut Akyürek TSM solo konseriyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!