Marmaris'te "Gezi"nin 3'üncü yılı anıldı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste Gezinin 3üncü yılı anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 11:26

Marmaris'te "Gezi"nin 3'üncü yılı anıldı

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS(Muğla), (DHA)- MARMARİS'te düzenlenen etkinlikte, Gezi olaylarının üçüncü yıldönümü anıldı.
Gezi olaylarının üçüncü yıl dönümü için Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda dün saat 19.30'da yapılan etkinliğe Birleşik Haziran Platformu, Kıyılara İşgale Son Platformu, Eğitim-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Veli-Der, Eğitim-İş ve Haber-Sen üyeleri katıldı. CHP ve HDP'nin de desteklediği etkinlikte aralarında yerleşik yabancıların da bulunduğu topluluk tencere, tava ve davulla meydana geldi. Gezi olayları sırasında ölenlerin fotoğrafları taşındı. 'Elbet bir bildiği vardır bu çocukların kolay değil öyle genç ölmek' yazılı dövizler taşıyan grup, ilk olarak eylemlerde bestelenen şarkıları çalarak eşlik etti. Ardından bir kişi davul çalarak etkinliği başlattı. Müzikler eşliğinde tencere, tava ve darbuka çalınarak alkışlarla tempo tutuldu. Bir kişi, Gezi Parkı eylemlerinde ölen kişilerin isimleri megafonla okuduktan sonra kalabalık isimleri iki kere tekrar etti. Kürsüde konuşma yapan Birleşik Haziran Platformu Marmaris Sözcüsü Ufuk Beytekin, şöyle dedi:
"Gezi eylemi rüşvet, hırsızlık, yağma, talan ve gericilikle kurulan balkonları yıkıp sokaklarda buluşmaydı. Sokak ve forumlarda kendi sözünü söyleme hakkı iptal edilmiş insanların tekrar kazanımı idi. Bir anda geldi geçti diyen zorba ve hainlere inat memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aradan üç yıl geçmesine rağmen yine bugün buradayız ve yolumuza devam ediyoruz. Haziran direnişi, çocuk istismarcıları ve laiklik karşıtlarına inatla devam ediyoruz. Gezi Parkı eylemlerinde vefat eden kardeşlerimizi buranda bir kere daha anıyoruz. Yapılanları asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız."
Konuşma sonrası grup, oturarak çalan müzikler eşliğinde alkışlarla tempo tuttu. Anma programı kapsamında meydana kurulan stantlarda Gezi Parkı olaylarında güvenlik kuvvetlerinin uyguladığı orantısız gücün yansıdığı fotoğraflar sergilendi. Sevil polis ekipleri etkinliği uzaktan izledi. Grup, iki saat sonra alkışlarla meydandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!