Marmaris'te 15 bin kişi Cumhuriyet için tek yürek

Güncelleme Tarihi:

Marmariste 15 bin kişi Cumhuriyet için tek yürek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 22:07

Marmaris'te 15 bin kişi Cumhuriyet için tek yürek

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS, (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Cumhuriyet Bayramı, ellerinde Türk bayrakları Atatürk fotoğrafları ve meşalelerle fener alayına katılan 15 bin kişiyle kutlandı.
Marmaris Belediyesi'nin Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği fener alayı yürüyüşü, yaklaşık 15 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. İlçede yerleşik yaşayan İngiliz, Hollandalı ve Almanların da katıldığı yürüyüş, saat 18.15'de Ketenci Kavşağı'nda başladı. Üzerinde Atatürk resmi bulunan 'Cumhuriyet'in Kalesiyiz' yazılı dev pankart açılarak yüksekliği 3, genişliği 2 metre olan Atatürk resimli devasal tablo taşındı. Ellerinde meşale, Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile yürüyen vatandaşlar, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Yaşasın Cumhuriyet' sloganları attı. Yürüyüş sırasında Müzeyyen Senar'ın 'Vardar Ovası' ve Selda Bağcan'ın 'Sarı saçlı mavi gözlü' şarkıları çalındı. 4.5 kilometreyi bir saatte yürüyen kalabalık, Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı Askeri Bandosu, vatandaşları '10.Yıl Marşı' ile karşıladı.
Askeri bando, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıların yanı sıra Türk Sanat Müziği ve askeri marşlardan oluşan 10 eseri çaldı. Yaklaşık iki saat süren kutlamalar, 'Hoşgelişler ola Mustafa Paşa' ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!