Marmaris’te Apiterapi Ve Arı Ürünleri Sempozyumu Düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Marmaris’te Apiterapi Ve Arı Ürünleri Sempozyumu Düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 14:21

MARMARİS'TE APİTERAPİ VE ARI ÜRÜNLERİ SEMPOZYOMU DÜZENLENECEK

Marmaris Ticaret Odası tarafından uluslararası katılımlı “Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu” düzenlenecek.
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal beraberindeki heyetle birlikte, Muğla Valisi Amir Çiçek’e ziyarette bulunarak sempozyum hakkında bilgi verdi. Muğla’da arıcılık faaliyetlerinin çok önemli bir ekonomik girdi olduğunu dile getiren Vali Çiçek, sempozyumun çam balı üretiminde söz sahibi olan Marmaris’te düzenlenmesi konusunda emek sarf eden herkese teşekkür etti.
Bölge özelinde ve Türkiye genelinde “Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu”nun başta sağlık olmak üzere turizm sektörüne de ekonomik anlamda büyük ölçüde katkı sağlayacağının altını çizen Vali Çiçek, turizm 12 aya yayılması konusunda alternatif turizm arayışları içerisinde sağlık turizmin değerlendirildiğini, bu kapsamda Muğla’da önemli bir ekonomik faaliyet olan arıcılık üzerine bu sempozyumun düzenlenmesinin sağlık turizminin gelişmesi açısından olumlu bir adım olduğunu dile getirdi.
Sempozyum hakkında Vali Çiçek’e bilgi veren Arı Yetiştirme Uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, dünya genelinde Apiterapi uygulamalarının çok yaygın olduğunu, ülkemizde ise yavaş yavaş uygulamaya geçildiğini belirtti.
Arı ürünlerinin özellikle doktorlar tarafından ilaç yerine kullanılmasını sağlamak amacıyla bu sempozyumun düzenleneceğini söyleyen Doğaroğlu, sempozyumda arı ürünlerinin yararlarının ve doğru kullanımının anlatılacağını dile getirdi.Bu sempozyumla birlikte Marmaris’i de tanıtmayı amaçladıklarını belirten Doğaroğlu, toplumun ve doktorların ilgisini çekecek bir sempozyum olacağının altını çizdi.
Heyet bir süre Vali Çiçek’le görüş alışverişi yaptıktan sonra makamdan ayrıldı.
APİTERAPİ NEDİR?
Apiterapi; bal arısının ürünlerinin sağlık amaçlı kullanımıdır. Bu ürünler bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü ve arı zehiridir. Apiterapi söz konusu ürünlerin sağlık amacıyla kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiği, kimlerin, hangi ürünü, ne amaçla, nasıl kullanabileceği, ürünlere karşı hassasiyet ve alerjik durumlara doğru yaklaşım gibi konular üzerinde durur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!