Maradona'dan flaş karar!

Güncelleme Tarihi:

Maradonadan flaş karar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 09:20

Arjantinli eski yıldız Armando Diego Maradona'nın, İngiltere'ye elle attığı golün 29. yıldönümünde FIFA Başkanlığı'na adaylığı açıklandı

Haberin Devamı

FIFA'da Sepp Blatter'in istifasını açıklamasının ardından Arjantinli eski yıldız Armando Diego Maradona'nın başkanlığa aday olduğu açıklandı.

Maradona'nın, FIFA Başkanlığı'na adaylığı 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye elle attığı ve "Tanrı'nı eli" dediği golün 29. yıldönümünde duyuruldu.

Maradona'nın, Telesur adlı televizyon kanalında birlikte program yaptığı ünlü spor yazarı Victor Hugo Morales, canlı yayında bu önemli haberi verdi.

Morales, defalarca konuştuğu Maradona'nın adaylıkta ciddi olduğunu ve kendisine Arap ülkelerinin federasyonları dışında birçok ülkenin desteğinin de arkasında olduğunu söylediğini belirtti.

Maradonadan flaş karar

1986 Dünya Kupası'nda Arjantin, Maradona'nın golleriyle İngiltere'yi 2-1 yenerken, iki gol de tarihe geçmişti. Maradona, 51. dakikadaki ilk golü elle atarken (üstte), 55. dakikadaki ikinci golde ise neredeyse bütün İngilizleri çalımlayarak geçmişti.

Haberin Devamı

FIFA'DAKİ RÜŞVET VE YOLSUZLUKLARLA SAVAŞACAK
Morales, "Diego, FIFA'daki rüşvet ve yolsuzluklarla savaşmaya kararlı. Değişim için başkan adayı olmaya karar verdi. Kendisini futbol oynayan futbol adamlarının ilk savaşçısı gibi görüyor. FIFA'da ve Arjantin Futbol Federasyonu'ndaki yolsuzlukları ondan daha iyi bilen ve dile getiren başka biri yok" dedi.

Daha önce Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de, FIFA'da Sepp Blatter'in yerine geçmesi gereken ismin Maradona olduğunu söylemişti. (NTV Spor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!