Manyas Kuş Cenneti'ndeki kuşlar sayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Manyas Kuş Cennetindeki kuşlar sayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 10:30

Manyas Kuş Cenneti'ndeki kuşlar sayılıyor

Haberin Devamı

Erdem ÖZCAN/MANYAS(Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Manyas ile Bandırma İlçesi  arasında Kuş Cenneti'ndeki kuşlar sayılıyor. Doğa Araştırma Derneği tarafından karadan ve gölden yapılan sayımların ilk gününde, 4 bin 700 dik kuyruk, 2 bin 850 ak pelikan, 500 pelikan tespit edildi. Manyas Kuş Cenneti'nin özellikle kuş çeşitliliği bakımından bulunmaz bir hazine olduğunu söyleyen Doğa Araştırmaları Derneği Kuş Gözlemcisi Cenk Polat, bu sayımların her ay yapılacağını sonuçlarını Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildireceklerini söyledi.
Her yıl 266 türden yüzbinlerce kuşa ev sahipliği yapan ve Avrupa Konseyi tarafından A Sınıfı Diploma'ya sahip Manyas Kuş Cenneti'ne gelen tepeli ve ak pelikanlar, karabataklar, kasıkçı, çeltikçi, küçük balaban, gece balıkçısı, tepeli dalgıç, sakar meke, su tavuğu, yaban ördek, alacabalıkçıl, erguvani balıkçıl ve saz bülbülü, Milli Parklar tarafından yapılan 35 yapay yuvada kuluçkaya yattı. Yavruların bugünlerde uçmayı öğrenip, göçe hazırlandığı Kuş Cenneti’nde, merkezi Ankara'da olan Doğa Araştırma Derneği Manyas Kuş Cenneti'ndeki kuşların sayısını belirliyor. Bu iş için görevlendirilen Derneğin Kuş Gözlemcisi Cenk Polat, karadan ve gölden yaptığı ilk sayımda, dinlenip beslendikten sonra göç etmeye hazırlanan 2 bin 850 ak pelikan, soyu tükenmekte olduğu için koruma altına alınan 4 bin 700 dik kuyruk ile 500 flamingo saydı.
Manyas Kuş Cenneti'nin kuş çeşitliliği bakımından bulunmaz bir hazine olduğunu belirten Cenk Polat, bu sayımın her ay yapılacağını elde edilen verilerin Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim edileceğini ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!