Mantar ilaçlarına devam edin

A.TÜREDİ/İSTANBUL

SORUNU tersine incelersek, size verilen mantar ilaçlarıyla hastalığınız önemli ölçüde gerilediğine göre, hastalığınızın mantar olması ihtimali çok yüksek. Kaldı ki, tarifleriniz de bu ihtimali kuvvetlendiriyor. İlaçların bitmesiyle hastalığın geri dönmeye başlaması tedavinin yeterli sürece uygulanmadığını düşündürüyor.

Doktorunuzla tekrar görüşmeniz yararlı olacaktır. Bu görüşme sırasında, ilaçların yanı sıra almanız gereken, giysilerin temizliği vb. diğer önlemleri de sormanızı tavsiye edeceğim.

Kanınızdaki mineralleri kontrol ettirin

M.DERBENT/ANKARA

BAŞKACA sağlık sorunu olmadan zaman zaman kramplar girmesine karşı doktorlarınızın önerdiği magnezyumlu ilaçlar doğru bir seçimdir. Ayrıca kandaki sodyum, potasyum, klorür ve kalsiyum gibi mineralleri de kontrol ettirerek, düzensizlik varsa, bunlara yönelik önlemler almak da gerekebilir.


Doğum kontrol hapı yan etki yapar mı?

H.DOĞANCI/İZMİR

DOĞUM kontrol hapları da hormonal kökenli olduğu için, bazen kullananlarda kilo alma gibi bir yan etkiyle karşılaşılabilir. Bu gibi yan etkileri en aza indirmek için hormon düzeyi çok az olan ilaçlar üretilmeye başlandı. Bunlardan birini seçebilirsiniz.

Doğum kontrol hapı kullanarak kısır kalmak diye bir şey olmaz. Sadece, uzun süre ilaç kullananlarda ilacı bırakır bırakmaz hamile kalmak mümkün olmayabilir, hamile kalmak için birkaç ay geçmesi gerekebilir.


Sizin sarılığınız bulaşmaz

M.GEZER/ANTALYA

DAHA önce geçirmiş olduğunuz Hepatit B tümüyle iyileşmiş, bundan sonrasında herhangi bir tedavi gerektirmez. Daha sonra oluşan göz aklarınızın sararması nedeniyle yapılan tetkikte de ‘‘Gilbert’’ hastalığı olduğunuz söylenmiş. Bunun da size bir zararı yok. Yorulduğunuz zamanlarda kandaki bilirubin düzeyi arttığı için göz aklarınızda sararma oluşabilir, bunun hepatit ile bir ilişkisi yok. Kesin bir tedavisi olmadığı gibi bulaşıcı da değildir, normal yaşantınızı sürdürebilir ve evlenebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları