Mansur Yavaş: Taklit projelerle turizm olmaz

Güncelleme Tarihi:

Mansur Yavaş: Taklit projelerle turizm olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2014 01:25

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘Tamamlandığında 10 milyon turist çekecek’ dediği Ankapark projesini eleştiren CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Ankapark’ın turist gelecek diye yapılmasını doğru bulmuyorum. Taklit projelerle marka kent de, turizm de olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ATO Başkanı Salih Bezci ile görüştü.
Buluşmada; CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen de yer aldı. Bezci, ATO’nun yapısı ve projeleri hakkında bilgi verdi. Melih Gökçek’in ‘Ankapark’ projesini eleştiren Yavaş, özetle şöyle konuştu:
“Ticaret odası üyelerimizin işleri ne kadar düzgün olur ne kadar çok istihdam sağlarlarsa, belediyenin de o kadar az yardım yapması anlamını taşımaktadır. Ankara ne kadar zenginleşirse belediyenin yükü de o kadar hafifleyecektir. Bizim ticari anlayışa bakışımız budur. Büyükşehir belediyesi yıllarca OSTİM’e hiçbir şey yapmadı, yetkim yok diye fakat birden bire yetkisi gelmiş geçtiğimiz yıl bütün yolları yaptı. Fakat Anadolu Organize Sanayi, Başkent Organize Sanayi bölgelerinde hala hiçbir şey yapılmadığını görüyoruz. Bu yolların bir an önce yapılıp istihdama katkı sağlaması gerekiyor. Shopping Fest’e de karşı değilim. Sadece sponsorlu bile olsa fazla harcamalara karşıyım.Marka şehir olmak için Ankara’nın kendi yerel değerlerinin ön plana çıkması gerekir. Bu yüzden Ankapark’ın turist gelecek diye yapılmasını doğru bulmuyorum. Taklit projelerle marka kent de, turizm de olmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!