Manisalı otobüs şoföründen örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

Manisalı otobüs şoföründen örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 10:04

Manisalı otobüs şoföründen örnek davranış

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da, otobüs şoförü, 30 yaşındaki Murat Uysal, yolun karşı tarafın karşıya geçmek isteyen yaşlı bir kadına yardım ederek otobüsüne aldı ve evine yakın bir noktaya bıraktı.
Manisa'da şehir içi ulaşımda kullanılan bir halk otobüsünün şoförü Murat Uysal, geçen 15 Temmuz günü hareket halindeki otobüsünü durdurarak, 4 ayaklı yürüteçle yolun karşı tarafına geçmeye çalışan yaşlı kadına yardım etti. Hükümet Meydanı durağı önündeki bu olay güvenlik kamerası ile görüntülendi. Yürüteçli yaşlı kadının karşıdan karşıya geçmeye çalıştığını gören Uysal, otobüsü yol ortasında durdurarak, yaşlı kadına yardımcı oldu. Yaşlı kadını kolundan tutarak önce yolun karşısına geçiren şoför, ardından otobüse bindirdi. Uysal daha sonra yaşlı kadını evine yakın eski garaj duraklarında indirdi. Bu olanlar, halk otobüsü kamerası tarafından da kaydedilirken, otobüs şoförünün davranışı diğer yolcular tarafından takdir edildi.
"OLMASI GEREKEN BUYDU"
Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmaca, örnek davranış sergileyen otobüs şoförü Murat Uysal'a teşekkür etti. Başkan Akatmaca, "Bizim şoförlerimiz yaşlılarımıza, engellilerimize sürekli yardımcı oluyor. Bazen gözden kaçıyor. Bu şoför arkadaşımız da örnek bir davranış sergilemiş. Zaten hangi şoförümüz olsa aynı hareketi yapardı. Şoför Murat Uysal arkadaşımızı bu örnek davranışından dolayı kutluyorum. Tüm insanlarımız zamanla yaşlanacak, haliyle her zaman sabırlı olmak lazım. Bazen trafik stresinden dolayı hatalarımız oluyor. Çoğunlukla davranışlarımız hep örnek davranış oluyor. Hangi şoförümüz olsaydı bunu yapardı. Çok iyi ve çok örnek bir davranış olmuş. Olması gereken de buydu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!