Manisa'daki okullar deprem konusunda incelenecek

Güncelleme Tarihi:

Manisadaki okullar deprem konusunda incelenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 14:47

Manisa'daki okullar deprem konusunda incelenecek

Haberin Devamı

MANİSA'nın Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde yaşanan iki depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı il genelindeki okulları depreme dayanıklılık konusunda mercek altına aldı. Bakanlıktan gelecek uzman heyet, il genelindeki bin 130 okulda incelemede bulunacak.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 21 Nisan Cuma saat 16.06'da 5.1, Selendi ilçesinde saat 17.12 sıralarında ise 4.9 şiddetindeki depremin ardından il genelindeki okullar depreme dayanıklılık konusunda incelemeye alındı. Depremde Saruhanlı ilçesindeki Müvelli Mahallesi'nde bulunan ilkokul ile Selendi ilçesindeki bir ilkokulun duvarlarının çatlaması nedeniyle eğitime başka okullarda devam edildi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, okulların depreme dayanıklılığı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir heyetin görevlendirildiğini ifade etti. Heyetin 25 Nisan Salı günü Manisa'da olmasının beklendiğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından oluşturulan bu heyetin içerisinde binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda uzman kişiler de yer alacak. Şu anda ilimize gelecek heyetin kaç kişiden oluşacağı konusunda bir bilgi gelmedi. Bu heyet il genelinde bulunan 30'u özel ve bin 100'ü devlet okulu olmak üzere toplam bin 130 okulumuzda incelemelerde bulunacak. Okullarımızın depreme dayanıklı olup olmadığını tespit edecek. Tespitlerden sonra tutulacak rapora göre depreme dayanıksız okulumuzun olup olmadığı tespit edilecek. Eğer depreme dayanıksız okulumuz tespit edilirse ya gerekli güçlendirme yapılacak yada yıkılıp yeniden inşası söz konusu olacak" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!