Manisa'da kentsel dönüşüm eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Manisada kentsel dönüşüm eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 12:27

MANİSA Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, kentsel dönüşümün parsel değil ada bazında uygulanması gerektiğini belirterek, bazı projelerin şehrin siluetini bozduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'da birçok mahallede gerçekleşen kentsel dönüşüm projelerinde hatalar olduğunu savundu. Birçok yerde kentsel dönüşümün parsel bazında uygulandığına dikkat çeken Zeyrek, bu durumu eleştirdi. Zeyrek, "Kentsel dönüşümün parsel bazında değil ada bazında yapılması gerekiyor. Parsel bazında yapılınca 3 katlı bir yeri yıkıp 7 katlı bir yer yapmak o bölgeye daha çok yük getiriyor. Aslında bina güçlü olabilir ama binanın gücü dışında bir de şehrin silueti düşünülmeli. 3 katlı bir binanın yanında 7 katlı bir bina, onun yanında 5 katlı bir bina oluyor, bu da silueti bozuyor. Dışarıdan hiç hoş görünmeyen bir mimari yapıya sahip oluyorsunuz" diye konuştu.

"OTOPARK SORUNU DA ARTIYOR"

Parsel bazda yapılan uygulamaların otopark sorununu da ortaya çıkardığını belirten Zeyrek, "Ayrıca o sokağın üzerinde yaşanan otopark sıkıntısını böylelikle daha zorlaştırıyorsunuz, sorun gittikçe büyüyor. Orada yaşayan insanların sosyal donatılarını arttırmadığınız için kişi sayısına düşen alanın da metrekaresini azaltıyorsunuz. Kentsel dönüşüm doğru proje, ama uygulamada sorun var. Bu sorunların biran önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Son zamanlarda yaşanan depremlere de dikkat çeken Zeyrek, 2007'den önce yapılan binalarla ilgili uyardı. Zeyrek, "2007 yönetmeliğinden sonra yapılan projelerde bir sorun olmuyor. 2007 sonrası konutlarda bir risk görülmüyor. Yapıların güçlendirilmesi bu yönde de yapılan kontrollerle 2007'den sonra büyük sıkıntı yok. Ama deprem doğal afettir. Çok şiddetli bir depremde bu durumun çok bir hükmü yok" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!