Manisa'da FETÖ'nün eski il imamı 2 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Manisada FETÖnün eski il imamı 2 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 12:02

Manisa'da FETÖ'nün eski il imamı 2 kişi gözaltında

Haberin Devamı

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA) - MANİSA'daki FETÖ soruşturmasında örgütte bir dönem 'il imamı' olarak görev yaptığı ifade edilen Mehmet Erdoğan ile Mesut Yıldırım, polis tarafından gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Ayrıca 21 gün önce gözaltına alınan MHP Manisa eski Milletvekili olan eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız'ın da aralarında bulunduğu 13 avukat, bugün tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.
Darbe girişiminin ardından Manisa'da da yürütülen soruşturma kapsamında önce mal varlıklarına el konulan ve 21 gün önce gözaltına alınan MHP Manisa eski milletvekili ve eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız'ın da aralarında bulunduğu 13 avukat bugün adliyeye sevk edildi. Öncesinde Balkız ile birlikte gözaltındaki avukatlar S.Y., H.G.O., A.B., M.G., H.B., A.Ö., E.E., M.H., B.M., S.Ç., S.E. ile A.D. Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından şüpheliler tutuklama istemiyle adliyeye gönderildi.
MANİSA ESKİ İMAMI 2 KİŞİYE GÖZALTI
Soruşturma kapsamında bu sabah 'FETÖ'nün Manisa eski İl İmamları' olduğu ifade edilen İzmir'de görev yapan Öğretmen Mehmet Erdoğan ile emekli öğretmen Mesut Yıldırım ise evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. İki şüpheli, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Öte yandan bir süre önce tutuklanarak cezaevine gönderilen Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay'ın kardeşi Tahir Tay da bugün sağlık kontrolünden geçirildi. Bir haftadır gözaltında olan Tahir Tay, sağlık kontrolünden çıkarılırken kameralara, "Sayın başbakanım hani OHAL çerçevesinde vatandaşlara dokunulmayacaktı" dedi. Tay, daha sonra tekrar emniyete götürüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!