Manisa'da Cumhuriyet Bayramı 10 bin kişilik fener alayı ile kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Manisada Cumhuriyet Bayramı 10 bin kişilik fener alayı ile kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 23:36

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı 10 bin kişilik fener alayı ile kutlandı

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA) - MANİSA'da, Cumhuriyet Bayramı'nın 93'ncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayına yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Cumhuriyet Bayramı'nın 93'ncü yılı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayıyla kutlandı. Şeyh Fenari Camii önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, ellerinde meşale, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile Manisa sokaklarında yürüdü. Bando takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ak Partili Bilal Demir, MHP Manisa il teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ergün, beraberindekiler ile birlikte yol boyunca vatandaşları selamladı. Kalabalık yol boyunca  'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından bayrak gösterisi yapıldı. Yanan meşaleler ile birlikte sallanan bayraklar, renkli görüntülere sahne oldu.
Belediye Başkanı Ergün, "Millet olarak zor bir dönemden geçiyor olsak da Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'üncü yıldönümünü hep birlikte, inadına kutluyoruz. Cumhuriyetimiz bağımsızlığı uğruna fedakarca çırpınan millet ruhunun mükafatı, milli iradenin muhteşem bir eseridir. Bugün Manisa tüm Türkiye'ye iç ve dış düşmanlara gösterdiği birlik ve beraberlikle en güzel mesajını Cumhuriyet Meydanı'ndan veriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!