Manisa'da açılış rüzgarı esecek

Güncelleme Tarihi:

Manisada açılış rüzgarı esecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 10:29

Manisa'da açılış rüzgarı esecek

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde 803 milyon lira maliyetli 250 projenin açılışını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağını söyledi.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Kasım Perşembe günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacağı toplu açılış programının detaylarını açıkladı. 803 milyon liralık 250 projenin açılış törenlerinin ilk olarak Selendi Kent Meydanı'nda saat 11.30'da başlayacağını belirten Ergün, ilçede 72 milyon liralık 51 projenin açılışının yapılacağını söyledi. Bahçeli, Selendi'de ilk olarak MHP'li Selendi Belediyesi'ni ziyaret edecek, ardından da kendi ismini taşıyan Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Dr. Devlet Bahçeli Kent Meydanı, Selendi'de Saat Kulesi, Selendi Belediye Kompleksi, Belediye Sarayı, Oto Terminali, Zahire Pazarı, altyapı yatırımları, düğün salonları, itfaiye yatırımları, çocuk parkları ve birçok köprünün açılışlarının yapılacağını duyurdu.

Selendi'deki programın ardından Alaşehir Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda saat 13.30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirecek. Alaşehir'de 172 milyonluk 53 projenin açılışının yapılacağını kaydeden Cengiz Ergün, ilçede büyükşehir tarafından yapılan oto terminali, Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi, Kenan Evren Parkı Genişleme Sahası yapısal peyzaj düzenlemesi, asfalt çalışmaları, restorasyon projelerinin hayata geçeceğini söyledi.

SALİHLİ'YE 262 MİLYONLUK YATIRIM

Salihli Kent Meydanı'nda da saat 16.00'da toplu açılış ve temel atma töreni düzenlenecek. Salihli'de 262 milyonluk 66 yatırımın temel atımı ve açılışı gerçekleştirilecek. Cengiz Ergün, Salihli'de Atatürk Salonu Olimpik Yüzme Havuzu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABEM) binası, asfalt, parke taşı döşemeleri, dur geç köprülerinin yanı sıra Salihli Belediyesi tarafından yapılan Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, trap-skeet atış poligonu, kamyon garajı, Gümüşkafe Restoran bina çevre düzenlemesinin açılışının yapılacağını ifade etti. Açılışların yanı sıra Salihli Köprülü Viyadük Kavşak Projesi, 600 araçlık yeraltı otoparkı, Kent Park'ın da temeli atılacak.

REKOR YATIRIM TURGUTLU'YA

Salihli'deki törenin ardından Devlet Bahçeli, Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda saat 18.00'de düzenlenecek törene de katılacak. İlçeler arasında en fazla yatırımın Turgutlu'ya yapıldığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 297 milyonluk 81 proje yatırımı yaptıklarını söyledi. Ergün, ilçede çok amaçlı otopark ve pazaryeri, eski belediye binası restorasyonu, spor salonu ve yüzme havuzu, Irlamaz Projesi, yapımı tamamlanan düğün salonlarının, asfalt projelerinin açılışının olacağını dile getirdi. Cengiz Ergün, MABEM binası, Kent Müzesi gibi birçok yatırımın da tamamlandığını belirtip, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi projeleriyle birlikte MHP'li Turgutlu Belediyesi'nin de birçok hizmetin hayata geçeceğini söyledi.

Nermin UÇTU / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!