Manisa'da 15 Temmuz Milli İrade Demokrasi Derneği ve Müzesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Manisada 15 Temmuz Milli İrade Demokrasi Derneği ve Müzesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 17:10

Manisa'da 15 Temmuz Milli İrade Demokrasi Derneği ve Müzesi açıldı

Haberin Devamı

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA) - MANİSA'da 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, darbelere karşı durmak amacıyla, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ile o gece yaşanan pek çok olayın minyatürlerle anlatıldığı müze kuruldu.
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, darbelere karşı durmak amacıyla Manisa'da Mimar Sinan Bulvarı üzerinde 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği açıldı. Dernek binası önündeki açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Partili Belediye Başkanları Mehmet Çerçi, Ömer Faruk Çelik, Salih Hızlı, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Dernek Başkanı Serhat Çağ, dernek bünyesinde 15 Temmuz darbe girişimini anlatan müze de kurduklarını ifade etti. Müzede, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve olayların yaşandığı pek çok yerin minyatürlerle anlatıldığını kaydeden Çağ, şehitlerin isimlerinin bulunduğu bir köşe ile 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflara yer verdiklerini belirtti. Çağ şöyle dedi:
"Denediler, fakat başarılı olamadılar. Bu millete hainliğin en büyüğünü yaptılar. Her türlü çılgınlığı yaptılar, yine de başarılı olamadılar. Vatanı bölemediler. Bu millete diz çöktüremediler. Vatan hainleri FETÖ, PKK olacak, yine de başaramayacaklar. Derneğimiz demokrasimizin temel ilkelerini ve milli iradenin önemini, haince kalkışmaların amacına ulaşamayacağını anlatacak. Yeni Anayasa'ya da katkı sunmak için çalışacağız" dedi. 
Açılışta konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur da, 15 Temmuz Derneği'nin milletin iradesini güçlendireceğini söyledi.
Konuşmaların ardından açılışa katılanlar tarafından açılış kurdelesi kesildi ve derneğin içindeki müze gezildi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!