Manisa Büyükşehir Konservatuarı'ndan yılsonu gecesi

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehir Konservatuarından yılsonu gecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 19:09

Manisa Büyükşehir Konservatuarı'ndan yılsonu gecesi

Haberin Devamı

 Manisa Büyükşehir Konservatuarı'ndan yılsonu gecesi

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yılsonu etkinliğinde öğrencilerin sergilediği performans alkış aldı.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapılan yılsonu etkinliğine; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, daire müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, engelli dernekleri, eğitmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Konservatuvar öğretmenleri ve öğrencileri tarafından organize edilen etkinlik, tiyatro bölümü öğrencilerinin yer aldığı 'Artiz Mektebi' adlı tiyatro oyunuyla başladı. Ardından Konservatuar orkestrası eşliğinde Öğrenciler Batı Müziği ve Türk Müziği'nden şarkılar seslendirdi. Öğrencilerin performansı, salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Sesiyle Manisalı sanatseverleri adeta büyüleyen öğrenciler, performanslarıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın Manisa'da geleceğin yeteneklerini yetiştirmede en büyük kanıtı oldu. Öğrenciler, aldıkları eğitimin kalitesini gösterme fırsatı buldu.
GELECEĞİN OYUNCULARI YETİŞİYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencileri ve Şehir Tiyatrosu oyuncularının yer aldığı 'Ölüm Oyunu' adlı oyun ise izleyenleri adeta büyüledi. Oyunda, çocuk ölümleri ve toplumun bu konuya olan duyarsızlığı anlatılırken; çocukların çevresi tarafından dışlanmasının büyük olumsuzluklara yol açtığı vurgulandı. Oyunun sonunda oyuncuların 'Yaratılanı sev, yaratandan ötürü' yazılı pankart açması, izleyicilerin yoğun alkışıyla karşılandı.
RİTİM ŞOV BÜYÜLEDİ
Gecede engelli bireyler ritim gösterisi gerçekleştirdi. Engelli bireylerin yaptığı ritim şov, seyircilerden büyük alkış topladı. Vurmalı sazlardan oluşan ekibin gösterisi salondaki seyircilerin sahnedeki ekibe eşlik etmelerini sağladı. Dans bölümü öğrencileri ise gösterdikleri performansla seyircilerden büyük alkış aldı. Gösterilerin tamamlanmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu genç sanatçıları kutladı. Gecede Konservatuar eğitmenlerinden Bedirhan Gökçe ve Konservatuar Sorumlusu Efe Çıraklar'ın doğum günü de öğrencilerden tarafından kutlandı.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!