Manisa Büyükşehir Belediyespor Şampiyonluğunu İlan Etti

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehir Belediyespor Şampiyonluğunu İlan Etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 23:10

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR, BÖLGESEL AMATÖR LİG’DE 2014-2015 SEZONUNU ŞAMPİYON TAMAMLAYARAK 3. LİG’E YÜKSELDİ.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’de 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayarak 3. Lig’e yükseldi. Evinde oynadığı Sındırgı Belediyespor maçından 3-0 galibiyetle ayrılarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden yeşil-beyazlılar, şampiyonluk kupasını TFF 2. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar’ın elinden aldı. Bayan Voleybol Takımı’nın da şampiyon olup 2. Lig’e yükselmesiyle birlikte, yeşil-beyazlı camia “İki kupa, tek arma’ sloganıyla şampiyonluğunu kutladı.
Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, ligin bitimine bir hafta kalan şampiyonluğunu ilan etti. Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada binlerce futbolsever bu tarihi ana tanıklık etmek için tribünleri doldurdu. Mücadeleyi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, TFF 2. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Başkan Danışmanları Mimar Azmi Açıkdil, Bahadır Kadron ile birlikte Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri de izledi.
Yeşil-beyaza bürünen tribünlerde, taraftarlar maç boyunca takımlarına büyük destek verdi. Mücadelenin başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen Manisa Büyükşehir Belediyespor, Sındırgı Belediyespor’u 3-0 mağlup etmeyi başarıp, adını 3. Lig’e yazdırdı. Büyükşehir Belediyespor’u Sındırgı karşısında şampiyonluğa taşıyan goller 41. dakikada Fatih, 60. dakikada Engin Memişler ve 89. dakikada Oğuzhan’dan geldi.
MAÇ SONUNDA KUPA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte, futbolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, tribünleri dolduran binlerce taraftar büyük sevinç yaşadı. Maçın ardından kupa töreni düzenlendi. Tarihi bir başarıya imza atarak 3. Lig’den 2. Lig’e yükselen Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımının Teknik Heyeti ve oyuncular başta olmak üzere, 3. Lig’e yükselen Büyükşehir Belediyespor Futbol Takımının oyuncuları ve yönetim kurulu üyelerinin tek tek ismi okunarak stat da kurulan sahneye davet edildi.
BU HİKAYE DÖRT YIL ÖNCE BAŞLADI
Kupa töreni öncesinde ilk sözü Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün aldı. Duygusal bir konuşmaya imza atan Ergün, şampiyonluk hikayesinin dört yıl önce başladığını ifade ederek, “Bu hikayenin sonu da bugün mutlu sonla bitti. Belki daha önce buralarda olmamız lazımdı. Geçen sezon Çine maçından sonra, ‘biz arkanızdayız, bu işin sonunu getirin’ dediğinizde bizi o kadar büyük güç verdiniz ki, bu şampiyonluğun en büyük pay sahibi siz değerli dostlarımızsınız.” dedi.
HERKESİN EMEĞİ VAR
Gelen başarıda herkesin emeği olduğunu belirten Kulüp Başkanı Ergün, “Başta yönetim kurulu arkadaşlarım gerçekten hiçbir menfaat beklemeden ailelerinden işlerinden çok büyük zamanlar ayırıp, bu kulübün şampiyonluğu için mücadele ettiler. Onlara çok büyük teşekkür etmek istiyorum. Onlar benim kader arkadaşlarım. Hakan Şapçı hocama çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten işini seven, işine bağlı, tesise sabah 8’de gelip akşam 12’lere kadar çalıştı. Bu takımın şampiyon olması için beraber gözyaşı döktüğümüz sevgili Hakan hoca başta olmak üzere, Semih hocama, Güneş hocama, Özgür hocama, Tevfik hocama ve tesislerde çalışan bütün arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnanın sizleri ahlak, bayrak sevgisiyle güzel bir şekilde temsil etmek için, nice gecelerimizi gündüzlerimize kattık. Voleybolcularımıza başta antrenörümüz Süleyman Bozkan olmak üzere, Erkan hocama ve Belediyespor’un değerini bilerek içeride, dışarıda en iyi şekilde temsil eden kızlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Ailesinin de başarıda emeği olduğunu ifade eden Ergün, “Eşim çok şeylere katlandı. Bana Allah’ın da izniyle çok güzel bir evlat verdi. Karabiga maçından önce doğmuştu kızım. Çok da uğurlu geldi. İki kupalı şampiyonluğu onun uğruna bağlıyorum. Annem ve babama çok teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
BU BAŞARI CENGİZ ERGÜN’ÜN BAŞARISIDIR
Teşekkür etmesi gereken kişiyi en başta söylemek yerine sona bıraktığını ifade eden Kulüp Başkanı Cenk Ergün, “Sizin Büyükşehir Belediye Başkanınız, benim değerli amcam Cengiz Ergün’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu başarı Cengiz Ergün’ün başarısıdır. Gerçekten kolay değil. Gerçekten bir kurum takımını yeğenine teslim ederek, bizlere sonsuz destek vermiştir. Üç yıldır başarısızlık var gibi görünse de, bu büyüklüğü gösterip bizlere her zaman fikirleri ile yol gösterip destek verdiği için sevgili amcam Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ellerinden öpüyorum. İşte başkanım size iki kupa hediye ediyoruz” dedi.
Manisa’nın yeni bir profesyonel takıma daha sahip olduğunun altını çizen Ergün, “Bu kulüp sizlerin. Bizler bir adım attık. Elbette bu koltuklar kimsenin tapulu malı değil. Manisalılar takımınıza, kulübünüze ve şehrinize her zaman sahip çıkın. Hepinizi seviyoruz. Şampiyonluklar kutlu olsun.” dedi.
KOŞAR TEBRİK ETTİ
Şampiyonluk töreninde konuşan TFF 2. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, sezonu iki kupayla kapatan Büyükşehir Belediyespor’u tebrik ederken, “Futbolcu kardeşlerimin alın terlerini silerek tebrik ediyorum. Voleybolcu kızlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Değerli Manisalılar Manisa’mızın Süper Lig’de oynayan Akhisar’ı var. PTT 1. Lig’de Manisaspor’u var. Bir de yanına profesyonel olarak Manisa Büyükşehir Belediyespor’umuz eklendi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili olarak bu bana onur ve gurur verdi.” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de, uzun bir aranın ardından çifte şampiyonluk yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Manisalılara yeni bir şampiyonluk daha hediye ettiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Şampiyonlukların gelmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Başta değerli başkan ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, teknik kadroda görev alan hocalarımız, değerli sporcu kardeşlerim, tesislerimizde çalışan herkes. Kimin emeği varsa hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.
BU BİRLİKTELİK VE GÜÇ ŞAMPİYONLUKLARI GETİRDİ
Arif Koşar’dan “Kader arkadaşım” diyerek bahseden Başkan Ergün, “Bizim için bu şampiyonluğun ayrı bir önemi var. Kader arkadaşım Arif Koşar ile yıllarca Manisaspor’a hizmet ettik. Çok güzel şampiyonluklar verdik. O güzel stresli sıkıntılı ama sonu mutlulukla biten şampiyonlukları Manisa’ya armağan ettik. İşte o günlerde bizim arkamızda olan Manisa’daki muhteşem taraftar, bugünde yanımızda oldu. Sizlerden Allah razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu birliktelik varken, bu güç, bu inanç varken, sahada yüreğini ortaya koyan sporcularımız varken, daha nice şampiyonluklar gelir.” şeklinde konuştu.
50 SPORCUDAN 3 BİR SPORCUYA
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 5 yıl önce göreve geldiklerinde Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 50 sporcunun bulunduğuna dikkat çekerek, “Beş yıl önce 50 tane genç çocukla aldığımız Belediyespor’u, bugün 3 binleri aşan sporcu sayımızla bu noktaya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herşey gençlerimiz, herşey çocuklarımız için. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Çok duyguluyum. 2005 yılından sonra aradan 10 yıl geçti. 10 yıl sonra gelen bir şampiyonluğu bugün yaşıyoruz. Söylenecek çok fazla söz yok. En büyük mutluluk bu. Manisa’ya hayırlı uğurlu olsun. Nice şampiyonluklarda buluşmak üzere.” diye konuştu.
KUPAYI ARİF KOŞAR VERDİ
Konuşmaların ardından TFF 2. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, şampiyonluk kupasını takdim etti. Kupayı teslim alan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kulüp Başkanı Cenk Ergün ve Takım Kaptanları Engin ile Suat, şampiyonluk kupasını hep birlikte havaya kaldırdı. Voleybol takımının şampiyonluk kupasıyla birlikte iki kupa sevinci yaşayan yeşil-beyazlı camia şampiyonluk coşkusu yaşadı.
ŞEHİR TURU YAPILDI
Kupa töreninin ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor Futbol Takımı ve Bayan Voleybol Takımı, üstü açık iki otobüs üzerinde şehir turu attı. Şampiyonluk sevincini Manisalılarla paylaşan Kulüp Başkanı Cenk Ergün, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve voleybolcular Manisalıları selamladı. Doğu Caddesi boyunca devam eden şehir turu, Karaköy istikametinden Manolya Meydanı’na kadar devam etti.
Manisa Büyükşehir Belediyespor 2014-2015 sezonunu tarihi bir başarıyla kapatmanın sevincini yaşadı. Bu sezonu “İki Kupa Tek Arma” sloganıyla kapatan yeşil-beyazlı camia, Futbol ve voleybolda tarihi bir başarı yakaladı.
ŞEHİR YEŞİL-BEYAZA BÜRÜNDÜ
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyonluğuyla birlikte Manisa yeşil-beyaza büründü. Bayraklarla süslenen Manisa’nın cadde ve sokaklarında şehir turu yapan voleybolcuları ve futbolcuları Manisalılarda yeşil-beyaz bayraklar ve alkışlarla selamladı.
Otobüs üzerinde yapılan şehir turunun ardından, kutlamalar Manolya Meydanı’nda da devam etti. Futbolcular, voleybolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu üyelerinin isimleri tek tek okunarak meydanda kurulan platforma davet edildi. Havai fişek gösterileri eşliğinde meydanı dolduran yüzlerce Manisalı, sporculara birlikte şampiyonluğu kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!