Manda yetiştiricileri KÜHAM'ı inceledi

Güncelleme Tarihi:

Manda yetiştiricileri KÜHAMı inceledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 10:59

Manda yetiştiricileri KÜHAM'ı inceledi

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - SAMSUN'dan gelen bir grup manda yetiştiricisi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜHAM) Çiftliği'ne teknik gezi düzenlendi.

Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Samsun Manda Yetiştiricileri Birliği ve 19 Mayıs Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 'Mandalar Mutlu Çiftçi Umutlu' projesi kapsamında Samsun Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Metin ile Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler eşliğinde 70 manda yetiştiricisi KÜHAM'ı ziyaret etti.

AKÜ Besin Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı ve Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Gürler ve AKÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi ve Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Mehmet Birdane'nin eşlik ettiği heyetle, mandaların beslenmesi, sağlık uygulamaları ve otomatik sağım sistemi konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Samsun ve çevre illerdeki manda sayısının çok olduğunu ancak modern tesisler konusunda yetersiz kalındığını belirten yetiştiriciler, düzenlenen gezilerin Türkiye'deki manda yetiştiriciliğini daha ileri noktalara taşıyacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!