Manchester halkı da trafikten şikayetçi

BAŞKENT Ankara gibi İngiltere’nin Manchester kenti de son dönemde trafik sorunuyla mücadele yolları arıyor. Belediye yönetimi halkı toplu taşım araçlarını kullanmaya yönlendirmeye çalışıyor.

Şehirlerin hızla gelişmesi, nüfus yoğunluğunu arttırırken bir çok problemi de beraberinde getiriyor. Trafik sorunu bu zorlukların başında yer alıyor. Dünyada hızla gelişen şehirler arasında yer alan İngiltere’nin Manchester kenti bu sıralar gelişen nufüsun getirdiği trafik problemine çare arıyor.

Manchester Belediyesi, halkı toplu taşım araçlarını kullanmaya yönlendirirken, Manchester Evening Gazetesi’ne kavşaklarda yeni düzenlemeler yapacağını ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde o bölgelerde değişikliklere gideceğini açıkladı.

"Trafik sorunu 21. yüzyılın sorunu haline geldi" diyen belediye sözcüsü Colin Sinclair sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehirleşme yapılırken nüfusun bu kadar büyüyeceği kimsenin aklına gelmezdi. Sadece Manchester değil dünyada bir çok kent bu sorunla baş etmeye çalışıyor. Bize düşen kolay, güvenli ve ucuz çözümler üretip bir an önce hayata geçirmek."

Beden eğitimi motive mi ediyor dersten mi çalıyor

İNGİLTERE’
nin Middlesbrough kentinde bulunan Newlands FCJ Okulu’nda sporun öğrenciyi derslerinde daha çok motive edip etmeyeceği tartışılıyor.

Öğretmenlerden bazıları beden eğitimi derslerinin öğrenciyi deşarj ettiğini ve diğer derslerine motivasyonunu arttırdığını söylüyor. Bu görüşün karşısında yer alan bazı öğretmen ve veliler ise bu tür derslerin öğrencileri yorduğunu ve böylece diğer derslere yeterince vakit ayıramadıklarını belirtiyor.

Futbol, basketbol gibi spor faaliyetlerini ders aralarında ya da okul çıkışlarında yapan öğrencilerin derslerinde daha başarılı olduklarını savunan okul öğretmenlerinden bazıları bu fikri öğrenciler arasında yaygınlaştırmayı ve velileri razı etmeye çalışıyorlar.

Yerel yönetimin dağıttığı telefona öğretmen şikayeti

TELEFON
sayılarının artması ve öğrencilerin derslere ilgisizliğinden yakınan İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan St. Paul okulu öğretmenleri, telefonların kütüphanelerin yerini almasından şikayetçiler.

Yerel yönetimleri seçim kampanyaları sırasında öğrencilere telefon dağıtmakla suçlayan okul öğretmenleri "Daha önce öğrencilerimiz kütüphanelerde ders çalışırlar, boş zamanlarını kitap okuyarak geçirirlerdi. Ama şimdi ders zamanı da dahil öğrenciler alıştıkları telefonlarından kafalarını kaldıramıyorlar. Derslerdeki başarıları düştüğünde veliler gelip bizleri suçlamak yerine yerel seçim zamanı kabul ettikleri telefonla uğraşsınlar."
Yazarın Tüm Yazıları