Manavgat'ta tarihe yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta tarihe yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 18:05

Manavgat'ta tarihe yolculuk

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT'ta tespit çalışmaları devam eden ve taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunda ilk yürüyüş gerçekleşti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında imzalanan protokolla tespit çalışmaları devam eden Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunun 11 kilometrelik bölümünde ilk yürüyüş yapıldı. Başgayşambaç'tan başlayan yürüyüş Karakaya Mahallesi'nde son buldu.

Toplam 65 kişinin katıldığı yürüyüşte MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, MATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Başkanı Ali Çetin ile platform üyeleri yer aldı. Sabah başlayan yürüyüş öğleden sonra tamamlandı. Yürüyüş yapanlar kendilerini karşılayan Mahalle Muhtarı Hüseyin Büber'e teşekkür etti.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, ilçenin zengin bir tarihe ve kültüre sahip olduğunu belirterek, tarihi yolda tespit çalışmaları gerçekleştikçe güzergahların doğa sporları severlerin hizmetine sunulacağını kaydetti. Karakaya Mahallesi'nden başlayan ve Konya Beyşehir Gölü kenarındaki Kubadabad Sarayı'nda son bulan 145 kilometrelik taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunu ortaya çıkarmak ve alternatif turizme kazandırmak amacıyla yapılan çalışmanın devam ettiğini hatırlatan Boztaş, "Yolun önemli ve büyük bir kısmı Manavgat sınırları içinden geçmektedir. Bu çalışma ile bir değerimizi hazırlayacağımız raporla yarınlara, gelecek kuşaklara aktaracağız. Çalışma tamamlandığında doğa, kış ve alternatif turizmimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Tarihi yol ile ilgili tespit çalışmasını sürüyor. Şu ana kadar 145 kilometreden 65 kilometresinde tespit çalışmalarını tamamladık. Tarihi ve kültürel zenginliğimizi ve güzelliklerimizi ekonomiye, turizmimize kazandırmalıyız. Biz de bunu yapıyoruz. Bölge ekonomisine ve insanına, tarımından ticaretine gelir açısından büyük kazanç sağlayacaktır" diye konuştu.

Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Başkanı Ali Çetin de MATSO ve Göç Yolu Yolcuları olarak tarihi bir projede çalışmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. Çetin, "Tespit çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz bu tarihi yolun 11 kilometrelik kısmını doğaseverlerle yürüdük" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!