Manavgat'ta 15 Temmuz etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta 15 Temmuz etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 11:29

Manavgat'ta 15 Temmuz etkinliği

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen 15 Temmuz programına yüzlerce vatandaş katıldı.

Manavgat'taki 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği Atatürk Kültür Merkezi önünden yürüyüşle başladı. Sporcuların Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdığı yürüyüşe Mehter takımı, engelliler, Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Yapay Şelale önünden dönüş yapan kortej Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Vatandaş programın gerçekleştireceği meydanı tıklım tıklım doldururken birçoğu da kalabalıktan geri dönmek zorunda kaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda 15 Temmuz'da başta şehit Ömer Halisdemir ve diğer şehitlerin hayat hikayeleri anlatılırken, programa katılanlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Kaymakam Nazmi Günlü, FETÖ'nün vatandaşın dini ve yardımseverlik duygularını kullanarak palazlandığını ve uzun yıllar devam ettirdiği projeyle devletin bütün kurumlarına yerleştiğini anlattı. Kaymakam Günlü, FETÖ mensubu teröristlerin 15 Temmuz'da gerçekleştirmeye kalkıştıkları darbeye vatandaşın tanklara, uçaklara ve helikopterlere karşı ellerinde sadece Türk bayrağı olarak karşı durduğunu ve vatanına, devletine ve demokrasiye sahip çıktığını kaydetti. 15 Temmuz anı defterinin imzaya açılmasının ardından programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak dinlendi.

Programda ayrıca Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi de gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!