Mamak’ta vatandaşlara biyopsikososyal destek eğitimi veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta vatandaşlara biyopsikososyal destek eğitimi veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 10:15

Mamak’ta vatandaşlara biyopsikososyal destek eğitimi veriliyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - MAMAK Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği ve Aile Hekimliği Kliniği işbirliği ile Doç. Dr. Derya İren Akbıyık’ın koordinatörlüğünde sürdürülen biyopsikososyal destek programı tüm hızıyla devam ediyor.

Tüm şehit ailelerinin zorluklarını azaltabilmek ve üzüntülerini paylaşabilmek hedefi ile başlatılan program, ‘Yaşlılıkta Sağlık’ konusu ile devam etti. Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen ‘Sağlıkta Biyopsikososyal Destek Programı-Yaşlılık Modülü’ kapsamındaki konferansta Doç. Dr. Cenk Aypak, Balıkesir Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilay Şahin ve Çapa Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Karan vatandaşları yaşlı sağlığı konusunda bilgilendirdi. 

VATANDAŞ BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Sağlık hizmetlerinin genellikle hastanelerde verilmesinin yaşlılar için günlük yaşamdaki eksiklikleri ve evdeki riskleri gözden kaçırmaya yol açabildiğini kaydederek, Mamak Belediyesi ile ortaklaşa halkı eğitmek ve bilgilendirmek amacıyla böyle bir proje çalışmasına başladıklarının altını çizen Doç.Dr. Derya İren Akbıyık, halkın yararına olan bu çalışmalarda son derece olumlu geri bildirimler aldıklarını ve yaşlıların hayatlarında önemli değişiklikler yarattıklarını söyledi. Akbıyık, desteklerinden dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür etti. Halk ve çevre sağlığının önemine değinen Başkan Akgül de, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yürütülen sağlık projeleri ile vatandaşların yaşadığı sağlık sorunlarını hafiflettiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!