Mamaklı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi

Güncelleme Tarihi:

Mamaklı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 12:22

Geçtiğimiz yıl Mamak’ta yüzlerce kadını kansere karşı bilinçlendiren Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bu yılın ilk seminerini Başak Aile Merkezi’nde gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz yıl yüzlerce kadına ulaşan Mamak Belediyesi ve KETEM bu yıl da yüzlerce kadına ulaşarak kansere karşı bilinçlendirmeyi hedefliyor. Seminerde katılımcılara rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgi veriliyor. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alındığı seminerlerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi veriliyor. Seminerler KETEM görevlileri Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler, Tıbbı Teknolog Hatice Şöhretli tarafından gerçekleştiriliyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “KETEM ile işbirliği yaparak düzenlediğimiz seminerlerimize tüm Mamaklı kadınlarımızı bekliyoruz. Kanser gibi son derece tehlikeli hastalıkta bilinçli olmak erken teşhis açısından son derece önemlidir. Bu nedenle düzenlenen seminerlerle hem kadınlarımız kansere karşı yetkili ağızlardan bilgilendiriliyor hem de olası belirtilerle karşılaşanların neler yapması gerektiği anlatılıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!