Mamak’ta Rahim Ağzı, Kalın Bağırsak Ve Meme Kanseri Masaya Yatırılacak

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta Rahim Ağzı, Kalın Bağırsak Ve Meme Kanseri Masaya Yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 10:01

HALK SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN KONULARDA YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA DİKKAT ÇEKEN MAMAK BELEDİYESİ İLE KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİ (KETEM) İŞBİRLİĞİNDE KANSER SEMİNERLERİ, YENİDEN BAŞLIYOR. MAMAK'TA BULUNAN AİLE MERKEZLERİNDE DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN KANSER SEMİNERLERİNDE BİNLERCE KADIN KANSERE KARŞI BİLİNÇLENDİRİLİYOR.

Halk sağlığını ilgilendiren konularda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Mamak Belediyesi ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle kanser seminerlerine yeniden başlıyor.
Geçtiğimiz iki yıl boyunca Mamak’ta bulunan aile merkezlerinde düzenli olarak yapılan kanser seminerlerinde binlerce kadın kansere karşı bilinçlendir. Eylül ayı itibariyle başlayacak seminerler aile merkezlerinde düzenlenecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "KETEM ile işbirliği yaparak çağımızın hastalığı olarak adlandırılan kansere karşı kadınlarımızı bilgilendiriyoruz. Kanser gibi amansız bir hastalıkta erken teşhis son derece önemli. Kanser hakkında bilgilenen vatandaşlar ilk belirtilerle karşılaştığında en doğru şekilde hareket edecek ve erken teşhisle daha ağır sonuçların önüne geçilebilecek. Bu seminerleri de bu nedenle çok önemsiyoruz" dedi.
Seminerde katılımcılar rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgilendirilecek. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alınacağı seminerlerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi verilecek. Seminerler KETEM’in uzman doktorları tarafından gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!