Maliye Bakanı,mehmet Şimşek, Sanayicilerle Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Maliye Bakanı,mehmet Şimşek, Sanayicilerle Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 19:09

‘’HER KONUDA GAZİANTEP, TÜRKİYE’NİN ÇOK İLERİSİNDE PERFORMANS GÖSTERİYOR. GELECEĞİ PARLAK, REKABETÇİ BİR ŞEHİR’’

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in her konuda Türkiye’nin çok ilerisinde performans sergilediğini, şehrin rekabet gücünün daha da artırılması için ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini söyledi.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Toplantı Salonu’nda, Maliye Bakanı ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek’in katılımıyla ‘’Ekonomi ve Maliye Politikaları’’ konulu toplantı gerçekleştirildi. Gaziantep’in çalışkan ve üretken bir şehir olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Bakan Şimşek, Gaziantep ekonomisinin 2023 yılında rahat bir şekilde 30 milyar dolar ihracatı yakalayacağına inandığını belirtti.
Gaziantep’in konut sorununu çözmek için gerekli adımları attıklarını, altyapı yatırımlarına hız kazandırdıklarını belirten Bakan Şimşek, Gaziantep’i Türkiye ve bölgenin lojistik merkezi haline getireceklerini, yeni sağlık projeleri ve eğitim yatırımları yapacaklarını kaydetti. Yüksek katma değerli mal üretmek, orta ve ileri teknoloji ürünlerde ön plana çıkmak gerektiğini ifade eden Bakan Şimşek, teşvik sistemini yeniden gözden geçireceklerini ve Gaziantep’in yine teşvik sisteminin merkezinde tutacaklarını söyledi. Şimşek, "Her konuda Gaziantep, Türkiye’nin çok ilerisinde performans gösteriyor. Geleceği parlak, rekabetçi bir şehir. AK Parti olarak yerel yöneticilerimizle merkezde milletvekilleri olarak bizler şehrin rekabet gücünün daha da artırılması için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Biz yanınızda olacağız. Çünkü, gelecekte yarış şehirler arasında olacak. Gaziantep de bunu keşfetmiş" diye konuştu. Türkiye’nin makro ekonomik önceliklerini "düşük enflasyon, düşük faiz, düşük cari açık ve yüksek istihdam" olarak anlatan Şimşek, "Orta-uzun vadede enflasyonu daha da düşürmeyi hedefliyoruz. Bunu başarırsak faizler düşük kalır. O zaman siz uzun vadeli ve ucuz finansmana erişip, işinizi büyüte bileceksiniz. Bütün bunların sonucunda yüksek büyüme ve yüksek istihdam gelecek. Bütün bunlar istikrar, güven ve öngörülebilirliği gerektiriyor. İstikrar deyince de bizim aklımıza tek parti geliyor’’ diyerek sözlerini tamamladı.
"2023 HEDEFLERİNDEN VAZGEÇMEDİK’’
Şimşek, Gaziantep olarak yıllardır tarih yazıldığını belirtti. Şimşek, "Bu yıl da dünya ekonomisinde bu kadar olumsuzluklara rağmen ihracatımızı Türkiye’nin iki katı artırarak devam ediyoruz’’ dedi. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da konuşmasında, Gaziantep’in Ocak-Eylül 2015 döneminde 4 milyar 587 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini hatırlattı. Arsa dağıtımını geçen yıl tamamlanan 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yandan altyapı çalışmaları sürerken bir yandan da yatırım gerçekleştirildiğine işaret eden Konukoğlu, şu anda bu bölgede 73 fabrikanın çalıştığını ve 117 tesisin inşaatının sürdüğüne vurgu yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i, başarılı maliye politikaları ve denk bütçeden dolayı kutlayan Konukoğlu, ‘’Biz, devletin Gaziantep’te ne kadar yaptığı yatırım varsa bunu yürekten alkışlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu başarılarınızın devam edeceğine inanıyorum’’ sözlerine yer verdi. Gaziantep’in 2023 yılı hedeflerinden vazgeçmediğini dile getiren Konukoğlu, 30 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek, 350 bin istihdam sağlamak ve dünya çapında markalar çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin yerli otomobil üretimine desteğini yineleyen Konukoğlu, "Otomotiv yatırımı burada yapılsın, buna talibiz. Gaziantep’te her türlü altyapısını yapmaya hazırız, arsa veririz. Yeter ki üretimi burada olsun. Gaziantepli sanayiciler olarak ilk çıkacak araçlara da hepimiz talibiz. Sayın Bakanım, bu konuda yardımcı olur da önümüzü açarsanız çok memnun oluruz’’ dedi. Konukoğlu, otomotiv yatırımının Gaziantep’te gerçekleştirilmesi için destek istedi.
Toplantıya katıldığı için Bakana teşekkür eden Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da "Anlattığınız mega projelerin ve reformların güçlü bir siyasi irade ile devreye girmesi hepimizin temennisi. İnşallah 1 Kasım’da da bu süreci yaşarız’’ ifadelerini kullandı.
Maliye Bakanının sanayicilerin sorularını yanıtlaması ile sona eren toplantıda, AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ve Milletvekili Adayı Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!