Malazgirt’teki Dilencilerde Yeni Taktik

Güncelleme Tarihi:

Malazgirt’teki Dilencilerde Yeni Taktik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 09:59

TOPLU HALDE GEZEN DİLENCİLER

Muş’un Malazgirt ilçesinde dilencilik yapanlar daha fazla para kazanmak için aynı kişi sabah gittiği esnafa akşam da giderek para dileniyor.
Kendilerini Suriyeli savaş mağduru olarak tanıtan dilenciler, duygu sömürüsü yapmaya devam ediyor. İlçe merkezinde dilenen dilencilerin yeni taktiği ilçe esnafını ve vatandaşı hayrete düşürüyor.
İlçe esnafı, ”Bunlar daha parayı birine vermeden bakıyorsun bir diğeri yanı başında bitiyor. O da senden sadaka istiyor. Sadaka vermek dinimizde vardır. Biz bunun farkındayız ama bunlar işi çığırından çıkardılar. Sabah sadaka verdiğin dilenci akşam tekrar yanına gelip senden istiyor. Aynı gün içerisinde bir dilenciye iki defa bazen üç defa para veriyoruz. Zaten ilçede vatandaş yok, memur yok iş yapamıyoruz. Birde bunlar bu yeni taktiği bizi hepten perişan etti. Belediye yetkililerine sesleniyoruz bunlara bir çare bulsunlar “dediler.
Konu ile görüşlerini aldığımız Malazgirt Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Tan, dilencilerle ilgili çalışma başlatacaklarını belirterek, ilçedeki esnafları ve vatandaşları canından bezdiren bu dilencilerle mücadele başlatacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!