Malatya Balık Pazarında, Sezon Bereketli Geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Malatya Balık Pazarında, Sezon Bereketli Geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 16:55

MALATYA BALIK PAZARI ESNAFI MAHMUT ŞİŞMAN

Malatya Balık Pazarında balık fiyatlarının düşük olması hem esnafın hem de tüketicinin yüzünü güldürüyor.
Kış aylarının vazgeçilmezi olan ve sağlık açısından en çok tüketilmesi gereken besinler arasında yer alan balık, Karadeniz’deki fırtınalı havanın yerini güneşli havaya bırakmasıyla beraber tezgahlara bol bol düşmeye başladı. Bereketlenen tezgahlarla beraber düşen balık fiyatları ise hem tüketiciye hem de esnafa yaradı. Geçen yıla oranla kısmen de olsa düşen balık fiyatları esnafları memnun ederken vatandaşında bol bol balık tüketmesine yarıyor.
Malatya Balık Pazarında balıkçılık yapan esnaflar balık fiyatlarının düşük olmasından dolayı talebin yoğun olduğunu ifade ederken bu durumun sezon sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Balığın, kışın en çok tüketilmesi gereken besinler arasında yer aldığını söyleyen balık pazarı esnaflarından Ferhat Muş bereketli bir sezon geçirdiklerini ifade ederek, “Şu anda balıklarımız taze ve çeşidimiz bol. Sağlık açısından vatandaşların bu mevsimde, haftada en az iki kere balık yemesi lazım. Hamsinin kılçığı bile kalsiyum deposudur, Somon Omega-3 bakımından çok faydalı, Uskumru keza öyle, yani her balığın kendine göre birçok faydası var, her balığı da tüketmek lazım. Şu anda talep güzel müşterilerimiz geliyor, fiyatlar uygun, Hamsi ve İstavrit 10 lira, Alabalık 12,Uskumru 8 lira, havalar güzel olunca durum böyle oluyor. Bu olumlu tablo inşallah Mart ya da Nisan ayına kadar sürer” diye konuştu. Satışların yüksek olduğunu ve balık tüketmek için en uygun zamanın şu an olduğunu dile getiren başka bir esnaf Murat Önler ise “Çeşitlerimiz bol geliyor. Balıklarımız taze, vatandaşın talebi şu an oldukça yüksek, satışlarımız güzel bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlar özellikle hafta sonları balık tüketiyor. Balık çok faydalı bizim tavsiyemiz haftada en az iki kere balık tüketilmeli.” ifadelerini kullandı.
Fiyatların geçen yıla oranla kısmen de olsa düşük olduğunu ve bu sezonun daha bereketli geçtiğini ifade eden diğer bir esnaf insaf Mahmut Şişman’da “İstavrit geçen sene 12-13 liraya satılıyordu, bu sene 8-9 lira arasında gidiyor. Havalarda tam balık havası, vatandaş bol bol balık yesin, balık faydalı bir besin, haftada en az 2 defa balık yemeliyiz, zaten balık yemeyen faydasını göremez. Balık sezonu bitene kadar bu tablo böyle devam eder, hatta daha da bereketlenerek devam eder” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!