Makyajin görünmez kahramanlari firçalar

Mükemmel bir makyajin vazgeçilmezi olan firçalar, farkli formlariyla birden çok uygulamanin altina imzalarini atiyor. Ve küçük bir dipnot; ayni zamanda parmaklarimizi da kirlenmekten koruyorlar.

Haberin Devamı

Makyaji bir firça yardimiyla yapmak özen ve kaliciliğin gizli anahtari... Uygulama alanina uygun seçilen bir firça sayesinde farin gözlerde, rujun da dudaklarda dayanikliliği artiyor.
Firçalar çok çeşitli... Kullanim alanina göre değişik materyallerde, büyüklükte ve formlarda olabiliyorlar. Siğir, samur ya da at kilindan elde edilen doğallarinin yani sira yapay versiyonlari da bulunabiliyor. Makyaj artistlerinin kaliteli bir firça seti olmadan parmak kipirdatmadiklarini da söylemek yanliş olmaz.
Siz de evde makyaj yaparken kullanacağiniz firçalarla ilgili aşağidaki bilgilere mutlaka bir göz atmalisiniz:
EYE-LINER FIRÇASI: Kaliteli olaniyla mükemmel bir göz makyaji çalişmasi yapmaniz mümkün. Eye-liner sürmekte kullanacağiniz firçanin dar, sivri uçlu ve killarinin da gür olmasinda fayda var. Jel eye-liner’i bu tür bir firçayla sürmek hiç de zor olmayacaktir.
FAR FIRÇASI: Göz fari için kullanacağiniz firçanin killari yumuşak ve kisa olmali. Firça göze sürülen rengin gözkapaği üzerinde dengeli ve kolay bir şekilde dağilmasini sağlar. Özellikle ‘duman gözler’ uygulamasinda far firçasi makyajin değişmez bir parçasidir.
CONCEALER FIRÇASI: Kaliteli bir kapatici firçasi olmaksizin göz alti kapatici ürünü alt kirpiklerin diplerinde yeterince dağitilamaz. Kapatici firçasinin killari bu yüzden uzun ve dar olmali. Böylelikle koyu göz halkalarini bile ustalikla kapatmak mümkün.
KAŞ VE KİRPİK FIRÇASI: İkisi bir yerde... Firçanin bir tarafi kaşlara kontür verirken diğer tarafi da kirpikleri taramaya ve maskaranin kirpiklerde daha iyi dağilmasina yardimci olur.
FONDÖTEN FIRÇASI: Artik fondöteni elle sürmeye son! Bir fondöten firçasinin en önemli özelliği yuvarlak ve siki killardan oluşmasidir. Böylelikle fondöteni cildin burun ve çene gibi zor bölgelerinde kullanirken kolaylik sağlar.
ALLIK FIRÇASI: Alliği sürmek için muazzam yumuşak ve büyük bir firçaya ihtiyaciniz vardir. Bunun dişinda önemli bir detay da yanaği vurgulayacak allik firçasinin ucunun yuvarlak bir forma sahip olmasidir.

Doğru beslenerek güzelleşin

Haberin Devamı

Yiyip içerken, protein, vitamin ve türevlerini tüketirken sadece güzelleşmiyor ayni zamanda mutlu da oluyoruz! Yeter ki doğru beslenelim...

Haberin Devamı

1- Kişa girerken bolca tüketmeye başlayacağimiz C vitamininin vücutta birçok fonksiyonu bulunuyor. Örneğin soğuklarda bağişiklik sistemini güçlendiriyor, ayrica
büyüme hormonlarini üreten hipofiz bezlerini destekliyor. Bu hormon vücudu gençleşmeye programliyor, kaslarin büyümesini sağliyor, yağlari yakiyor ve gergin bir görünüm kazandiriyor. C vitamini yeşil biber ve karnabaharda da bol miktarda bulunuyor.
2- Yeterince protein almaniz önemli... Çünkü bu dengeyi tutturduğunuzda akliniz keklerde ya da çikolatalarda kalmaz. Değerli ve doyurucu protein, yağsiz süt ürünlerinde, tavukta, yağsiz kirmizi ette, deniz ürünlerinde, somon, ton baliği ya da soya peynirinde bol miktarda bulunuyor.
3- Karanlik kiş günlerinde vücutta işik azliğina dayali olarak seratonin (mutluluk hormonu) üretimi düşüyor. Neyse ki peynir, yumurta, balik, et, buğday ve kabuklu yemişler, bu hormonu artirmaya yariyor. Ama abartmamak kaydiyla!
4- Damak tadinizi acili besinlerle zenginleştirmeye ne dersiniz? Yeşil biber ya da acili baharat çeşitlerini bolca tüketebilirsiniz. İçeriklerinde endorfinlerden sorumlu etkili madde “capsaisin” bulunan bu besinler, vücudun aci hissini engelliyor ve ruh halinde belirgin bir düzelme sağliyor.


Dolgun bir cilt için

Haberin Devamı

La Colline’in ürettiği cilt bakim sistemi “Line Relief”, hücrelerin oksijen tüketimini artirmaya yardimci oluyor ve derimizin yapisini koruyan matrikse etki ediyor. Cildin iyileşme işlemini taklit eden “peptixyl complex”le birleşerek de destekleyici fiberlerin üretimini uyariyor. Bu sayede cilt dolgunluk kazaniyor, çizgiler süratle doluyor.

Prestijin sembolü

The Guards Polo Club markasi, 1955’te Edinburg Dükü Prens Philip tarafindan kurulmuş. Kulüp, 50 yildir İngiltere’nin geleneksel oyunu olan poloyu en iyi şekilde temsil ediyor. Guards Polo Club, artik dünya genelinde tarihten miras kalan bu geleneksel oyunun ve prestijin sembolü haline gelmiş durumda. Efsane haline gelen bu marka hem spor hem de bir yaşam tarzi tercihini temsil ediyor. Kendi adini taşiyan erkek parfümü de prestijli erkeklerin tutkusu olmaya aday...

Haberin Devamı

Zamanin izlerini dudaklarinizdan bilin

Lancome’dan dudak ve dudak çevresini gözle görülür oranda gençleştiren bir bakim: Absolue Levres Precious Cells... Bu ürün dudak yüzeyinde çalişarak kök hücrelerin ortamina etki ediyor. İçeriğindeki “manganez glukonat” kan dolaşimini hizlandirarak dudak rengini canlandirirken, findik özüyle zenginleştirilmiş kadifemsi yapisi dudaklari besliyor ve kaybettiği işiltisini geri kazandiriyor.

Tekin Acar Ankamall mağazasini yeniledi

Tekin Acar’in 1999 yilinda açilan Ankamall mağazasi 400m2 satiş alaninda 35 personeliyle hizmet vermeye devam ediyor. Mağazanin dekorasyonu geçtiğimiz günlerde tamamen yenilendi. Modern konseptiyle dikkat çeken mağazanin açiliş organizasyonu da görülmeye değerdi.
Güzel bir blues & caz dinletisi, neşeli bir bando, açilişa özel hediyeler, sürprizler, hediye çekleriyle, Ankamall Tekin Acar Cosmetics müşterileri keyifli bir gün geçirdi.
Tekin Acar Cosmetics Yönetim Kurulu Başkani Tekin Acar ve genel müdürü
Bülent Başaran’in da katildiği organizasyona Tekin Acar Cosmetics çalişanlari ev sahipliği yapti.

Yazarın Tüm Yazıları