Makyaj ürünü kullanırken...

İyi ya da kötü makyaj ürünleri var... Ancak güzelleşmek uğruna kullandığımız bu makyaj malzemelerinin sağlığımızı tehdit edebileceği çoğumuzun aklına gelmiyor!

Bir başkasının makyaj ürününü kullanmanın cildimizde yaratacağı olumsuz etkiler, çoğu zaman hiçbirimizin aklına gelmez. Bazen düşünmeden bazen de "Bana bir şey olmaz" diyerek arkadaşımızdan makyaj ürünlerini ödünç aldığımız olur.

Ancak bu küçük umursamazlıkla kullandığımız ruj bize uçuk, maskara da görme kaybı şeklinde geri dönebilir! Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayfer Bankaoğlu, bir başkasının makyaj ürününü kullanmanın yaratacağı etkiler hakkında bilgi verdi.

Arkadaşınızın ruju uçuk nedeni

Çok yakın bir arkadaşınız dahi olsa başkasının rujunu kesinlikle kullanmayın. Şayet rujunu kullandığınız kişinin uçuk gibi bir enfeksiyonu varsa, rujla birlikte onu da denemiş oluyorsunuz. Aynı şekilde bir başkasının da rujunuzu kullanmasına kesinlikle izin vermeyin.

Eğer rujunuzu arkadaşınıza vermek zorunda kalırsanız, bütün ruju çöpe atmaya da gerek yok. Rujun ucuna biraz kolonya damlatın ve sonra kağıt mendille silin. Parfümerilerde tester olarak kullanılan rujları ise denemeyin. Denemek zorunda kalırsanız, satış uzmanından rujun üst kısmını sıyırmasını isteyin.

BaŞkasInIn maskarasI görmenİzİ engelleyebİlİr

Modern likit maskaralarda, aplikatör tüpün içine sokulu tutulduğu için maskaraya bakteri bulaşması için birçok fırsat doğuyor. Bu bakteriler arasında en korkulanlardan biri olan kornea enfeksiyonu, görmeyi kalıcı bir şekilde etkileyebiliyor.

Her ne kadar maskaralarda koruyucular bulunsa da maskara tüplerini ilk kullanımdan 3 ay sonra atmak ve aynı maskara tüpünü başka kişilerin kullanmamasını sağlamak gerekiyor. Tekrarlayan bakteri enfeksiyonları için ise solvent bazlı maskaraları tercih edin.

Fırçalar bakteri ve mikrop yuvası

Makyaj malzemeleri arasında hijyenine dikkat edilmesi gereken en önemli ürünlerden biri de fırçalar... Kaliteli bir fırça temiz ve dikkatli kullanılırsa 3-5 yıl dayanabiliyor. Ancak bunun için haftada 1 kez yıkamak şart...

Ayrıca başkalarının fırçası cildinizde bakteri ve mikrop oluşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle o başkası arkadaşınız dahi olsa fırçasını kullanmayın. Fırçalar çok kolay bakteri ve mikrop barındırıyor. Sürekli ciltle temas halinde oldukları için alerji ve sivilce gibi durumlara neden olabiliyor. Fırçalarınızı sıcağa yakın ılık su ve sabun ile yıkayın. Açıkta ve havlu üzerinde kurutun.

Bunları aklınızdan çıkarmayın

l Bütün uyarıların ışığında alışverişinizi tamamladıktan sonra mutlaka ellerinizi temizleyin.

l Kozmetik ürünlerin bulunduğu şişe ve kutuların kapaklarını sıkıca kapatın.

l Güneşin kozmetiklerin içindeki koruyucuların bozulmasına sebep olduğunu unutmayın. Kozmetiklerinizi güneşte ve sıcak ortamlarda bırakmayın.

l Ürüne asla su eklemeyin. Su, bakterilerin üremesine sebep olur.

l Kokusu ya da rengi değişen ürünü atın.

l Ürünün etiketini, içindekiler bölümünü ve kullanma talimatlarını mutlaka okuyun.

l Temizliğinden emin olmadığınız parfümerilerdeki deneme ürünlerini kullanmayın.

l Göz makyajı ürünlerinizi 3-4 ayda bir değiştirin..

l Enfeksiyon durumunda, durumu fark ettiğiniz anda ürünü kullanmayı bırakın. O ürünü bir daha kullanmayın, atın.

l Ürünü kullanmayı bıraktıktan sonrada ciltte oluşan sorunlar devam ederse, bir cilt doktoruna gidin.

l "Dermatolojik olarak test edilmiştir", "hipoalerjenik", "doğal ürünler içerir" gibi yazılara dikkat edin ve bu tür ürünleri almaya çalışın.

l Güneşe çıkarken, mutlaka yüksek koruma faktörlü kremler kullanın.

l Alfa hidroksil asit (AHA) içerikli kremleri almadan önce cildinizin küçük bir bölümünde deneyin.

l AHA içerikli ürünler güneşin etkisini artırmaktadır. AHA içerikli bir ürün kullanıyorsanız, güneşe mümkün olduğu kadar az çıkın; mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanın.

Makyaj malzemelerindeki görünmeyen tehlikeler

Makyaj malzemesi standlarında tanıtım amaçlı yer alan deneme ürünleri, mikrop kapmanıza sebep olabiliyor. Bu ürünlerin tanımadığınız birçok insan tarafından denenmesi rahatsız edici bir durum. O yüzden kozmetik alışverişlerinizi yaptığınız mağazaların hijyenik olup olmadığına dikkat edin. Denemeniz için sunulan ürünlerden silmeniz için verilen ürünlere kadar her şeyin dezenfekte edildiğine ve risk oluşturmadığına emin olun.

Sizden önce başkalarının denemiş olabileceği ve mikrop taşıyabilecek ürünleri denemeyi düşünmeyin. Satın almadan önce üründen emin olmak istiyorsaniz, bu konuda eğitimli ve yetkin danışmanlardan yardım alın.


Mikroplara savaş açın

Eller mutlaka yıkanmalı: Makyaj yapmadan önce eller mutlaka yıkanmalı. Çünkü ellerdeki kir makyajla birlikte yüze bulaşabiliyor. Diğer bir önemli nokta ise özellikle çok sayıda insanın kullandığı likit makyaj malzemelerinin bakteri üretmesi...

Fondöten mikrop yuvası: Parmakla sürülen makyaj malzemelerinde, elde biriken tüm bakteri ürünün içine yerleşiyor. Ve bu şartlarda bakteriler çok hızlı bir şekilde ürüyor. Yani eller yıkanmadığı takdirde makyaj malzemeleri mikrop yuvası haline dönüşebiliyor.

Güzel ve zinde kalmanın formülü; Bioritm Güzellik Enstitüsü

Zayıflamak, toksinlerden arınmak ve uzun yıllar genç ve güzel kalmak hepimizin hayali... Geçtiğimiz haftalarda Acarkent’te hizmet vermeye başlayan Bioritm Güzellik Enstitüsü, aynı zamanda sağlıklı ve zinde bir hayatın ipuçlarını veriyor.

Merkezde bulunan birçok özel bakım arasında özellikle "Bio-Dream" öne çıkıyor. Vücudu toksinlerden arındıran, düzenli kullanıldığında incelme sağlayabilen bu uygulama, 33 dakika süren işlemle hem ruhunuzu hem de bedeninizi yeniliyor. Uygulama süresince vücut çok fazla terlediği için de toksinlerden arınmak kolay oluyor.

Merkezde ayrıca ilgi çeken uygulamalardan biri de "Aqua Fly"... Aroma terapi, ısı terapisi, kroma terapi, ozonlu buhar ve fli form duş uygulamalarının yapıldığı bu terapi sonunda dinç, sağlıklı ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşuyorsunuz.

Yaşlanmaya yeni çözüm

Tüm dünyada bir yandan yaşlanmanın önüne geçilmeye bir yandan da geciktirmeye yönelik çözümler aranıyor. Son olarak Amerika’da 30 yıllık Janson Beckett firmasından piyasaya çıkan AlphaDerma CE adlı ürün grubu artık Türkiye’de. Dünyaca tanınmış birçok ünlünün tercihi AlphaDerma CE, cilt yaşlanmaları ve diğer nedenlerle oluşan tüm kırışıklıkları, çatlakları, güneş lekelerini, yara ve akne izlerini yok ediyor, elastikiyet kaybını önlüyor. Ayrıca Alphaderma CE’nin, cildi gençleştirdiği, nemlendirdiği, sıkılaştırıp cildin kollajen ve elastik yapısını desteklediği klinik deneylerde ortaya konmuş durumda.

ÜRÜN MARKET

Diş beyazlatma teknolojisi

Işıldayan ve beyaz bir gülümseme, görüntüye çok şey katar. I-White, "ışık teknolojisi" kullanılarak üretilmiş yepyeni bir diş kiti... Dişlere ışık dalgaları göndererek daha beyaz görünmelerini sağlıyor. Kullanıma hazır, beyazlatıcı köpük şeritleri hızlı ve rahatça uygulanıyor, dişleri derinden beyazlatıyor. Eczanelerde satılan ürünün fiyatı ise 99.50 YTL.

Mükemmel cildin sırrı

La Mer’in yeni ürünü "Radiant Facial" iki aşamada hassas ciltlere benzersiz bir berraklık sağlıyor. İlk adımda "The Radiant Primer" ile başlayarak cildi pürüzsüzleştirip yatıştırıyor. Deniz yosunları, vitaminler ve gerekli yağ asitleri açısından zengin olan ürün, formülündeki tahriş önleyici deniz kompleksi "anti-irritant marine complex" ile de cildi ikinci adıma hazırlıyor.

Sıra dışı saçlar

Pantene ürünleri, 2007 yılını yenilenen ambalajıyla karşılıyor. İçeriğini üçlü protein yapıtaşı ve provitamin kompleksiyle güçlendiren Pantene, saçlara derinlemesine işleyerek saçları daha güçlü hale getiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları