Makukula'yı kimse alamaz

Güncelleme Tarihi:

Makukulayı kimse alamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 00:00

Kayserispor, Turkcell Süper Lig'de 12 golle gol krallığını koruyan Aziza Makukula'yı başka kulüplere kaptırmak istemiyor.

Kayserispor'un sezon başında Benfica'dan kiraladığı Aziza Makukula, forma giydiği 12 lig maçında 12 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Büyük takımların büyük paralar ödeyerek aldıkları futbolcuları, attığı gollerle geride bırakan Makukula, şimdiden birçok takımın gözdesi olmaya başladı.

Kayserispor, sezon başında kiraladığı oyuncu ile anlaşırsa 2,5 milyon Avro ödeyerek futbolcunun bonservisini alabilecek.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıllığına kiraladıkları Makukula'nın yasal haklarının Kayserispor'un elinde olduğunu bildirdi.

Sezon başında Makukula ve kulübü Benfica ile üçlü anlaşma yaptıklarını, bu anlaşmaya göre Kayserispor'un istemesi durumunda kiralama süresi bittikten sonra da sözleşme yapabileceğini ifade eden Hurma, şu bilgileri verdi: “Kayserispor'un izni olmadan kimse Makukula'yı alamaz. Sezon başında hem oyuncu ile hem kulübü ile anlaşma yaptık. Buna göre, biz oyuncumuzun performansından memnun kalırsak bonservis bedelini ödeyerek futbolcuyu kadromuza katabiliriz. Zaten, oyuncumuzun başarısı ortada. Kendisi ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Futbolcumuz da Kayserispor da gayet mutlu. O da Kayserispor'da forma giymek istiyor. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Ama oyuncumuz başarı gösterince bazı kesimler hemen devreye girip, başka takımlara gidebilmesi için kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.”

Kayserispor'un başarısının tesadüf olmadığını, kadrolarına kattıkları her futbolcuyu büyük titizlikle izlediklerini kaydeden Hurma, Makukula'nın başarısının da tesadüf olmadığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!