Makro hırsız... Nano dürüst...

YUKARIDA AKP’nin destek verdiği sistemin adını okudunuz.Tabii ki ekolojik sistem değil! AKP sistemi.

Hani, AKP’nin en büyük özelliği olarak sunduğu insanların zaaflarından yararlanarak kişileri kullanması...

Hani... İş terse yapmasın zihniyeti!

Hani... Bizden zihniyeti!

Ağrı ve acı eşiği düşük insanların yaşamda işleri daha zordur.

Peki dürüstlük eşiği hiç olmayan AKP’nin durumu nedir?

Şimdi aşağıda okuyacağınız satırlar, AKP’nin seçimde topluma söz olarak verdiği seçim beyannamesinin giriş bölümünden alınmıştır.

"AKP muhafazakár demokrat kimliğiyle dürüst, ahlaklı, tutarlı, uzlaşmacı, kucaklayıcı ve kuşatıcı bir siyaset tarzı ortaya koymaktadır."

AKP’ye göre değerden azade bir siyasetin ulaştığı yolsuzluk ve yozlaşmadan da, bilgiden mahrum siyasetin ulaştığı sığlık ve yetersizlikten de kurtulmanın yolu ’akıl, bilim ve tecrübeyle yoğrulmuş ahlaklı bir siyaset’tir.

Ahlaklı, dürüst, tutarlı... Düşündüğünüzde aklınıza hep tersi gelen bir AKP!

3 kuruşluk adamlar ve belgelenmiş hırsızlıklar ortadayken! Çarkın dişlileri kırılmaya başlamıştır. Gereken neden yapılmıyor; yandaşlar kollanıyor.

(Rahmetli Kemal Sunal’ın Hababam Sınıfı’nda biyoloji hocasına verdiği cevap aklıma geldi: Büyük memeliler, orta memeliler, küçük memeliler.)

Büyük dişliler, orta dişliler, küçük dişliler...

Muhlis ALTUNCUOĞLU

Bursa’nın vagonları altın kaplama mı

BURSA Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve inşaat mühendisi Mehmet Semih Pala, Başbakanlık makamına soruyor?

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca ihalesi yapılan 30 adet Bursaray vagon ihalesi sonuçlarına göre belediyece ödenecek para dünya piyasalarının çok üzerinde gözükmektedir. İstanbul Belediyesi tanesini 1.14 ve 2.04 milyon Euro’ya alırken, Bursa Belediyesi neden tanesini 3.13 milyon Euro’ya alıyor? İstanbul ile aradaki fark 30 vagonda 110 trilyon ve 60 trilyon civarındadır. Manchester ile aradaki fark 30 vagonda 35 trilyon civarındadır. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca alınan vagonlar ile ilgili olarak soruşturma açılması talebimi bilgilerinize arz ediyorum."

Bursa’nın vagonları altın kaplama mı?

İstanbul’un gözü boyanıyor

17 Ağustos depreminin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen İstanbul’da birkaç viyadük ve köprü güçlendirmesi dışında depreme ilişkin kalıcı ve yaklaşan tehlikenin etkilerini en aza indirgeyici bir çalışma yapılmadığını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin diyor ki:

"Bilim insanları ve akademisyenler her geçen gün artan bir tonda ’deprem geliyor’ diye bağırıyor ama kenti yönetenler bu çığlığı duymuyor. Göstermelik birkaç uygulama ile İstanbulluların gözü boyanmak isteniyor. Gözlerini rant hırsı bürüyen kent yöneticileri deprem gerçeğini göremedikleri için, susuzluktan sonra depreme de dikkat çekmek için CHP İstanbul olarak harekete geçtik. Bilim Proje Kurulumuzun hazırlıklarını sürdürdüğü ’Deprem Sempozyumu’nu, Türkiye Ulusal Deprem Konseyi Başkanı Prof. Haluk Eyidoğan yönetecek. 20 Eylül’deki bu sempozyumda İstanbullular, hepimizi bekleyen somut bir gerçeği bilimsel veriler ışığında tüm yönleriyle öğrenecek."

İş takipçiliği sadece Silivri’de yapılmadı

TESCO, İngiliz gıda devi... Türkiye’de İzmir kökenli Kipa’yı aldı... Yatırımlarını Ege’den sonra Trakya’ya yönlendirdi; Çanakkale, Keşan, Edirne, Kırklareli, Lüleburgaz, Çorlu ve Silivri... Yakında İstanbul’a giriyor.

Markayı Tesco-Kipa olarak kullanıyor.

Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde imar değişikliği ve banka kredisi karşılığında 1 milyon dolar alarak iş takipçiliği yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin durumu patladı.

İmar oyunlarını kimlerin sahneye koyduğu ortaya çıktı.

Bu işin arkasında başka partililer de var. Sadece Silivri değil... Yukarıda ismi geçen belediyelerden imar izinleri nasıl alındı; onları da mercek altına almak gerekiyor.

Tesco-Kipa ’pürüzlü imar’ istemiyor. ’Temiz iş’ için bastırıyor parayı... Ne köylüler, ne aracılar zengin edildi böylece.

Bir de ’bağışlar’ yapılıyor ama kimlere? Bunlar arasında spor kulüpleri var mı?

Biliniz ki bu arsaların imar izinleri de hep ’kaydır-kuydur’ yapıldığı gün gibi ortada.

Tesco-Kipa, bu tür arsa-tarla alımlarında imar izinleri için kimlere para verdiğini açıklamak zorundadır. Çünkü, iyi niyetle yapılan bu bağışların bazı ceplere indiği yolunda çok iddia var.

Kandil duasında günah affedilir mi

DÜN akşamki Berat Kandili dolayısıyla gelen mesajlar arasında en anlamlısı şuydu:

"Türk olmayı onur, Atatürkçü olmayı gurur, Müslümanlığı inanç sayanların; bol yıldızlı değil, ay yıldızlı bayrak altında saf tutanların kandili kutlu olsun."

Sade olduğu gibi abartı dolu olanlar da vardı mesajlar arasında. Son söz dersek... Bu ülkede, dün akşamki kandilde duaları kabul edilmeyecek, günahları affedilmeyecek o kadar çok kişi vardı ki, herkes bunları biliyor.

Üsküdar Belediyesi görmüyor siz görün

GÜNDEME getirdiğiniz imar, şehircilik katliamlarından biri de Üsküdar’ın en kıymetli tarihi bölgesi, 1. sınıf SİT alanı, tam Boğaziçi öngörünüm bölgesi olan Şemsipaşa Meydanı’nda belediye tarafından yaptırılmakta olan ’Evlendirme Dairesi’dir. İnşaatın hemen arkasında 100 senedir kesintisiz denizi gören evlerimiz ve tarihi Rumi Mehmet Paşa Camii artık sadece günün mimarisine uygun olarak yapılmış bir kubbe görmektedir. Bölgeden geçerseniz bir görmenizi dileriz. Haluk ERKLİ-ÜSKÜDAR

Biliyor musunuz

İSTANBUL Valisi Muammer Güler öncülüğünde depreme hazırlık ve acil müdahale altyapısı konusunda gerçekleştirilen çalışmaların, bakanlar Beşir Atalay, Faruk Özak ve Hüseyin Çelik’in katılımıyla Valiliğin İl Afet Yönetim Merkezi’nde (Cağaloğlu) bugün 11.00-13.00 arasında sunulacağını... ANTALYA Belkıs’taki Kültür ve Gösteri Merkezi ’Aspendos Arena’nın dün akşam ’Troya’ gösterisiyle açıldığını...
Yazarın Tüm Yazıları