GeriBeslenme Önerileri Zencefilli Ayvalı Kış Pilavı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli Ayvalı Kış Pilavı

Zencefilli Ayvalı Kış Pilavı

"Ağızlara layık enfes bir pilav tarifi; Zencefilli ayvalı kış pilavı… Hazırlıklara hemen başlasanız iyi edersiniz ;)"

Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık pirinç, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, yarım ayva, yarım yeşil elma, yarım havuç, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı portakal rendesi, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 tablet Tavuk Bulyon, tuz, 1 buçuk su bardağı sıcak su.

Zencefilli Ayvalı Kış Pilavı

Yapılışı:


Pirinci ılık su ile ıslatın ve 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen pirinçleri suyunun süzülmesi için süzgece alın. Elma, ayva ve havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alarak eritin. Doğradığınız meyveleri, üzümleri, portakal kabuğu rendesini ve Tavuk Bulyon’u tencereye ekleyerek 5 dakika kadar orta ateşte kavurun.

Süzdüğünüz pirinci ve toz baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun. 3 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

False