Geriİyi Yaşam Z Kuşağında Yeni Aşk Trendi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Z Kuşağında Yeni Aşk Trendi!

Z Kuşağında Yeni Aşk Trendi!

"İnternetin, akıllı telefonların ve hızlı mobil internetin yaygınlaşmasıyla bundan yaklaşık 20 yıl önce sohbet odalarında başlayan bu akım sayesinde, günümüzde internetten birisiyle tanışmak tüm dünya genelinde özellikle de gençler arasında bu sıralar çok popüler."

Ünlü Fransız sosyal ağ AdopteUnMec’in Türkiye ayağı ErkekSepeti.com.tr’nin bu konuyla ilgili bir teorisi var. Büyük şehirler, kalabalık otobüsler, çalışma temposundan birbirinin yüzünü göremeyen iş arkadaşlarıyla dolu ofisler derken hayatımız gereğinden fazla yoğun gibi görünüyor olabilir. Ancak artık, değişen iletişim araçları sayesinde gencinden yaşlısına herkes aradığı aşkı bulabiliyor ve bu yeni akım, artık daha eğlenceli bir hâlde gerçekleşebiliyor. Hem de kaşına gözüne göre değil, istenilen kriterlere göre! Yeni akımla birlikte “Onlar çıkıyorlar mı?”, “O ikisi internetten tanışmamış mıydı?” gibi soruları da daha sık duymaya başladık. Peki, ama neden? İnternet üzerinden insanları bir araya getirmek aslında yeni bir konsept değil. Bundan yaklaşık 20 yıl önce sohbet odalarında başlayan “Slm asl?” konuşmaları günümüzde eğlenceli bir konsept ile insanları bir araya getiren dev yapılara evrilmiş durumda. Bu uygulamalar sayesinde artık daha çok insan istediği özelliklere sahip kişiler ile kolayca bir araya gelebiliyor. “Gerçekten tam sana göre birisi” yönlendirmeleri yerini artık kişinin kendi giyim, müzik, film tarzına uygun partnerler arasından seçim yapmasına olanak sağlayan platformlara bırakıyor. Son yapılan araştırmalara göre, bu sayede daha sağlıklı ilişkiler başlayabiliyor.Z Kuşağında Yeni Aşk Trendi
Kadın ve erkeğin rolleri değişiyor

Avrupa başta olmak üzere toplam 10 ülkede büyük bir başarı elde eden internet sitesi, kadınlara seçme, erkeklere ise seçilme hakkı tanıyor. Kadınların beğendikleri erkekleri seçebildiği bir butik mantığıyla işleyen uygulamada kadınlar kendileriyle kimin iletişime geçebileceğine yine kendileri karar veriyor. Böylece, şu sıralar sosyal medyaya da konu olan komik durumlar yaşanmıyor. Tıpkı online satış yapılan alışveriş sitelerinde olduğu gibi kadınlar seçim yapmadan önce erkekler ile ilgili tüm detayları belirleyebiliyor, tercihlerini filtreleyebiliyor. Erkeklerin belirli özelliklere göre kategorilere ayrıldığı sitede yaşam tarzından ve mesleğe kadar yüzlerce kriter sunuluyor. Bu platformda, bir kadın tarafından sepete atılan erkek, gerçek hayatın aksine ilk adımı atma baskısıyla karşı karşıya kalmadığı için erkekler tarafından da oldukça cazip bulunuyor. Ve ilk konuşmalar bu şekilde daha sağlıklı bir şekilde ilerliyor. 18 - 35 yaş aralığındaki değişikliği seven ve yenilikçi genç hedef kitleye ilişki konusunda yeni bir bakış açısı kazandıran internet sitesi; #KürkMantoluMadonna, #GameOfThrones, #Skater gibi birbirinden farklı 4 binden fazla hashtag ile üyelerine, iletişime geçmek istediği tarzda insanlar ile sosyalleşmesine olanak sağlıyor. Pazarın önemli oyuncularından biri olan internet sitesinin Türkiye Pazarlama Direktörü Tassia Miller, konu hakkında “Değişen dünyaya ayak uydurmak gerekiyor” diyor ve ekliyor: “Özellikle şehirlerde yaşayan ve diğer kültürlere açık olan kişiler kendilerine verilenle yetinmiyor ve insiyatifi ele alıyor.”

Avrupa’da 4 bekârdan biri bir arkadaşlık sitesine üye

Fransa’da, sadece kulaktan kulağa yayılan haberlerle dünya çapında bugün 12 milyondan fazla üyeye sahip olmayı başaran site, Türkiye ile ilgili de çok çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Yapılan araştırmalar neticesinde; 2014 yılında Türkiye’deki bekâr nüfus 17 milyonu bulurken, 2011 yılında 3,5 milyon kişinin aşkı internette aradığı ve bu sayının sürekli artış içinde olduğu belirtiliyor.

False