GeriSağlıklı Yaşam Yumurta kilo aldırır mı verdirir mi? Günde haşlanmış ve tavada 2,3 ve 4 yumurta yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurta kilo aldırır mı verdirir mi? Günde haşlanmış ve tavada 2,3 ve 4 yumurta yemek kilo yapar mı

Yumurta kilo aldırır mı verdirir mi? Günde haşlanmış ve tavada 2,3 ve 4 yumurta yemek kilo yapar mı

"Yumurta, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Yumurtayı hemen hemen herkes çok severek tüketir. Bu nedenle de haşlanmış yumurta ve tavafa yumurta yemek kilo aldırır mı pek çok kişi merak ediyor. Haşlanmış yumurta, özellikle de diyet ya da spor yapan kişilerin her zaman tükettiği bir besindir. Yumurta kilo aldırır mı verdirir mi tüm detayları ile derledik."

Genellikle sporcuların kahvaltılarında bulunan vazgeçilmez protein deposu haşlanmış yumurta diyet yapan kişilerin de tüketilmesi gereken bir besindir.

 Yumurta Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

 Haşlanmış yumurta hem tok tutma özelliği olduğu için hem de az kalori değerine sahip olduğu için genellikle diyet listelerinde yer alır. Eğer fitness ya da kardio çalışıyorsanız haşlanmış yumurtayı beslenme listenizde mutlaka bulunması gerekir. Bu durum diyet yapan kişiler için de her zaman geçerlidir.

 Diyet yaparken az kaloriye sahip olan tok tutucu besinleri tüketmek gerekir. Bu sayede kolaylıkla kilo verebilirsiniz. Sadece spor ve diyet yaparken değil normal zamanlarda da yumurtayı bol bol tüketebilirsiniz. Fakat diyet yaparken yumurtayı tavada pişirmek yerine haşlama yöntemini tercih ederseniz daha az kalori almış olabilirsiniz. Fakat gereğinden fazla yumurta yemek kilo almaya neden olabilir.

 Günde Haşlanmış ve Tavada 2 Yumurta Yemek Kilo Yapar mı?

 Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Haşlanmış yumurta kalori bakımından en zengin olan kısım iç kısımda bulunan sarı yerdir. Yumurtanın sarısı ise adeta bir protein deposu olarak bilinir. Eğer yumurtanın sarısını tüketmekten hoşlanmıyorsanız sadece beyaz kısmını da tüketerek daha az kalori alabilirsiniz. Tavada tereyağ ile pişirilen yumurtayı ekmek ile birlikte tüketmek alacağınız kalori miktarını çok önemli bir şekilde arttırır.

 Günde Haşlanmış ve Tavada 3 Yumurta Yemek Kilo Yapar mı?

 Günde haşlanmış ve tavada 3 yumurta yemek kilo almanıza neden olabilir. Her besinde olduğu gibi yumurta da çok tüketildiği zaman kilo almaya neden olabilir. Aynı zamanda çok fazla yumurta tüketmek kolesterol seviyesini de önemli ölçüde arttırır ve çeşitli sağlık sorunlarına yok açar. Ama sporcuların beslenmesinde yumurta tercih etmesi şarttır. Yumurtanın zarını genellikle insanlar soyar. Ama uzmanlar yumurta zarını yemenin kemiklerde kireçlenmeyi önemli ölçüde önlüyor. Eğer kireçlenme sorununuz bulunuyorsa her gün yumurta zarını tüketebilirsiniz.

 Günde Haşlanmış ve Tavada 4 Yumurta Yemek Kilo Yapar mı?

 Yumurta, ana besin kaynaklarımız içinde yer alır. Yumurta, besin değeri çok yüksek en temel besin kaynaklarımız arasında yer alır. Özellikle de kahvaltı sofralarımızda en fazla yer verilen ürünler arasında yer alıyor. Fakat günde haşlanmış ya da tavada pişirilmiş 4 adet yumurta tüketmek kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır. Bu nedenle de aşırıya kaçmadan yumurta tüketmeye özen göstermeniz gerekir.

 

False