GeriSpor Fitness Yoyo Testi Nedir, Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoyo Testi Nedir, Nasıl Yapılır?

Yoyo Testi Nedir, Nasıl Yapılır?

"Yoyo testi sporcular ve sporla ilgilenenler için araştırılan konular arasında yer alıyor. Sporcuların fiziksel özelliklerini ortaya çıkaran yoyo testi, antrenörler tarafından özellikle isteniyor. Peki, yoyo testi nedir, ne için kullanılır? İşte yoyo testi hakkında bilgiler..."

Aralıklı olarak sporculara uygulanan Yo-Yo testi, bir tür kondisyon testi olarak biliniyor. Takıma girmeden önce yapılan bu testte sporcunun fizyolojik özellikleri ve yetenekleri test ediliyor.

Yoyo testi nedir?

Yoyo testi, özellikle futbol, basketbol, hentbol, tenis ve benzerleri sporlarda sporcuların kişisel güçlerinin, belirlenmiş mesafeleri, belirlenmiş sürelerde tekrarlarla geçmeleri ile ölçülmesidir. Ayrıca hakemler de Yo-Yo testi değerlendirmesinden geçerek test sonucu uygunluğu teyit edilir.

Yoyo testi ne için yapılır?

Yo-Yo testi farklı spor branşlarında, mücadele seviyelerinde ve farklı oyun pozisyonlarında oynayan sporcular arasındaki farklılıklar ile birlikte fiziksel kapasitenin dönemsel ya da sezonsal değişiklikleri arasındaki farklılıkları belirlemede geçerli ve hassas bir testtir.

Yoyo testi nasıl yapılır?

Bu testlerde sporcular 2X20 metrelik bir alan içinde koşu hızının işitsel sinyal yoluyla belirlendiği mekik koşuları yapmaktadır. Her mekik koşusu arasında sporcuların yürüme ya da jog olarak yaptığı kısa bir toparlanma dönemi bulunur ve bu kısa toparlanma dönemi, aralıklı bir spordaki egzersiz örneğini yansıtır. Doğa ortamında geççekleştirilen testte sporcunun performansı değerlendirilir.

False