Geriİyi Yaşam Yoğurt suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Yoğurt suyunun böbreklere, cilde ve saça faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurt suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Yoğurt suyunun böbreklere, cilde ve saça faydaları

Yoğurt suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Yoğurt suyunun böbreklere, cilde ve saça faydaları

"Yoğurt en önemli süt ürünleri arasında yerini almaktadır. Bireyler için de en önemli besin kaynakları arasındadır. Yoğurt laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilmektedir. Yoğurdun yapımında elbette ki süt kullanılmaktadır. Bilindiği gibi yoğurt katı halde biraz bekledikten sonra kendine has suyunu bırakmaktadır. Bu bakımdan yazıda sizler için bilgilendirici şekliyle detaylı olarak yoğurt suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir, yoğurt suyunun böbreklere, cilde ve faydaları nelerdir detayları ile derledik."

Yoğur kişiler tarafından bazı yemeklerin yanında ve hatta diyet ürünü olarak da kullanılmaktadır. Bu besin değeri yüksek olan yoğurdun suyu ise pek çok şeye iyi gelmektedir. Saç, yüz, cilt gibi bölgelerimiz bu yerlerden sadece bazılarıdır. Üstelik yoğurt suyu aynı zamanda vücut organlarına da olumlu etkilerde bulunmaktadır. Böbrekler buna en güzel örnektir.

 Yoğurt Suyu Faydaları Nelerdir?

 Bilindiği gibi yoğurt suyunun antioksidan özelliği bulunmaktadır. Bu yüzden yoğurt suyu kanser hücrelerle savaşmada etkili olmaktadır.

 Bu sayede kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını engellemektedir. Bunun yanında da sağlıklı hücrelerin çoğalmasında yardımcı olmaktadır.

 Hazımsızlığı da yoğurt suyu gidermektedir. Bu sayede mide rahatlamakta ve ağrıları gitmektedir. Aynı zamanda yoğurt suyu gaz sıkışmasına da oldukça iyi gelmektedir.

 Diyet yapan insanlarda vitamin ve mineral eksikliği oluşabilmektedir. Yoğurt suyu bu eksikliği de tamamlayabilmektedir. Bu yüzden yoğurt suyu vitamin eksikliğinden kaynaklı hastalıkların tedavisinde de önerilmektedir.

 Yoğurt suyu ağız ve diş sağlığına iyi gelmektedir. Bunun yanında kalp ve damar hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Yoğurt suyu metabolizmayı hızlandırmakta ve cilt problemlerini de gidermektedir.

 Yoğurt Suyu Neye İyi Gelir?

 Yoğurt suyu doğal fermantasyon sonucu elde edilmektedir. Bu yüzden de pek çok şeye iyi gelmektedir. Sindirim sistemini düzene sokması iyi gelen şeylerin en başında gelmektedir. Çünkü bu sayede bağırsak hastalıkları önlenebilmektedir.

 Bunun nedeni ise yoğurt suyunun probiyotik kaynaklı bir besin ögesi olmasıdır. Yoğurt suyu pek çok kronik rahatsızlığa da iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemine de iyi gelen yoğurt suyu hastalıklara karşı doğal bir koruma sağlamaktadır.

 Yoğurt Suyunun Böbreklere Faydaları Nelerdir?

 Yoğurt suyunun böbreklere en önemli faydası böbrek taşlarının tedavisinde kullanılmasıdır. Bunun nedeni ise yoğurt suyunun içinde bulunan vitamin ve minerallerin böbreklerde oluşabilecek kum ya da taşları eritmede etkili olmasıdır.

 Bilindiği gibi böbrek taşı ya da kumun idrar yoluyla atılması gerekmektedir. Bu konuda çok büyük bir sorun yok ise yoğurt suyu tüketerek taş ve kumları parçalayabilir ve idrar yoluyla atabilirsiniz.

 Yoğurt Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

 Yoğurt suyu ciltte de oldukça etkilidir. Özellikle ciltteki kırışıklıkları ve ince çizgileri yok etmektedir. Bilindiği gibi yüzümüzde yaş ilerledikçe ve beslenme tarzımıza göre bazı belirgin çizgiler oluşmaya başlayabilir. Özellikle de kadınlar bu çizgileri yok etmek amacıyla yoğurt suyuyla yüzlerini yıkayabilir ya da tonik şeklinde kullanabilir.

 Aynı zamanda yoğurt suyu ciltteki sivilceleri de geçirmektedir. Yaşlanmayı yavaşlatmakta ve kahverengi lekelerden kurtulmada yardımcı olmaktadır.

 Yoğurt Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

 Yoğurt suyunu saçlarına uygulayan pek çok birey bulunmaktadır. Hatta yoğurt suyundan ve yoğurdun kendisinden çeşitli saç maskeleri yapılmaktadır.

 Çünkü yoğurt suyu saçı nemlendirmekte ve saçın kuru gözükmesini engellemektedir. Yoğurt suyunun içindeki vitamin ve mineraller saçı beslemekte ve sağlıklı olmasında faydalıdır.

 Yoğurt suyu saçları güçlendirerek dökülmesini de engellemektedir. Yoğurt suyu saça olan bu faydaları sebebiyle bir besin değeri olarak kullanılabileceği gibi saç maskesi olarak da kullanılmaktadır.

 Yoğurt suyu saçların canlı ve parlak gözükmesini sağlarken sağlıklı bir şekilde uzamasına da yardımcı olmaktadır. Özellikle kadınların uyguladığı çok çeşitli Yoğurt suyu saç maskeleri bulunmaktadır. 

 

 

 

 

 

False